Dacia lucrează la noul SUV, unul mai mare decât Duster

Foto: L'Argus
Foto: L'Argus

Dacia a început să facă teste pentru viitorul SUV, unul care va fi mai mare decât Duster. Proiectul a intrat în faza de testare tehnică, iar jurnaliștii de la revista franceză  L’Argus au surprins viitorul model ascuns sub caroseria unui Renault Scenic.

Folosirea altei caroserii arată câteva detalii legate de dimensiunile pe care le va avea mașina. Ar fi vorba de un SUV cu o lungime cuprinsă între 4,5 și 4,6 metri. Noul model va beneficia și de o nouă platformă tehnică, cea a modelului Clio 5, aceeași pe care vor fi construite și noile Sandero și Logan.

Noul SUV de la Dacia ar urma să fie construit în uzina Renault din Maroc, unde mai sunt fabricate modele Dokker, Lodgy, Logan și Sandero. Viitorul SUV Dacia ar urma să aibă șapte locuri și urmează să fie prezentat spre sfârșitul anului 2021 și va fi disponibil la vânzare din 2022.

Dacia pregătește și un model electric. „Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. O revoluție în gama Dacia, care profită de experiența de peste 10 ani a Grupului Renault în domeniul mobilității electrice”, transmitea compania în februarie.

Prima mașină electrică 100% Dacia va fi lansată pe piață în 2021 sau 2022 și va fi o mașină mică, de oraș. E posibil ca Dacia electrică să fie bazată pe tehnologia aplicată de Renault pentru Twingo Z.E..

Anunțul că va apărea în curând o Dacia electrică a fost făcut de Renault cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pentru 2019.

În presa de specialitate s-a vehiculat faptul că modelul electric Renault City K-ZE, care acum este disponibil în China, ar putea fi lansat în Europa sub marca Dacia.

Acest model se vinde în prezent în China sub brandul Renault. Într-un interviu pentru publicația AutomobilWoche, directorul de vânzări al Renault a explicat de ce a ales Dacia ca brand. Potrivit lui Oliver Murguet, „reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare” pentru companie.

Și presa franceză scria în luna mai, 2019, că Dacia va avea un model electric. Jurnaliștii francezi scriau atunci că mașina ar putea avea o autonomie de 200 de kilometri și se va încărca în aproximativ 4 ore. De asemenea, se mai spune și că automobilul, care e posibil să se lanseze la Salonul Auto de la Frankfurt din 2021, își propunea să fie cel mai ieftin din această categorie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.