Cutremur puternic în România. Ce magnitudine a avut

cutremur vrancea

Foto: INFP

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade s-a produs în jurul orei 15:40, la o adâncime la 152 de km, în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs în județul Buzău, transmite Institutul Național de Fizica Pământului (INFP).

Inițial, INFP transmisese că seismul a avut o magnitudine de 5,5 grade. Seismul s-a produs la 13 km de comuna Bisoca din județul Buzău.

Cutremurul s-a simțit puternic în București. De asemenea, s-a simțit și în Brașov, Constanța, Tulcea, Pitești, Călărași, Iași, Brăila, Galați, Craiova sau Slobozia. Potrivit Android Earthquake Alerts System, cutremurul s-a simțit și în Bulgaria, Moldova și Ucraina.

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis INFP.

Iată câteva dintre mărturiile celor care au simțit seismul, publicate pe grupul de Facebook „Cutremur în România”:

ohoho… la.galati s a miscat bineee

Am simtit la Bucuresti, etajul 8.

Chișinău, foarte bine s-a simțit. Chiar m-am speriat un pic, chiar dacă am primit notificare pe Telegram

S-a simtit bine… bucuresti etaj 2

Da si in Prahova

Si la Slobozia s-a simtit

Daa, Bucuresti sector 2, et 10. Am dansat un pic

Ialomița…s-a simțit destul de bine!!!

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version