Cutremur în Turcia. Peste 1.000 de clădiri distruse, 9 oameni au murit

cutremur turcia
Foto: Captură YouTube

ȘTIRE ACTUALIZATĂ. 9 oameni au murit, iar alții sunt prinși sub dărâmături în sud-estul Turciei, aproape de granița cu Iran, după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade a distrus peste 1.000 de clădiri, anunță agenția de presă Reuters.

21 de persoane sunt rănite, iar 3 copii se numără printre cei care nu au supraviețuit.

Ministrul de Interne turc a declarat că aproximativ 1.066 de clădiri s-au prăbușit. Cutremurul produs duminică, 23 februarie, a avut epicentrul într-o zonă rurală din nord-vestul Iranului.

Guvernatorul provinciei Van, cea afectată de seism, a declarat că sunt distrugeri importante în 4 sate. Imaginile prezentate de televiziunile din Turcia au arătat oameni care săpau cu lopeți în dărâmături sau care încercau să dea la o parte molozul cu mâinile goale.

Cutremurul, care a lovit la ora locală 8.53 a.m., s-a produs o adâncime de 5 kilometri. Seismul s-a simțit și în Iran, însă deocamdată aici nu au fost raportate decese.

Presa turcă a anunțat că seismul a afectat zeci de sate din Turcia.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.