Cutremur în România, simțit și în București. 4,4 grade, 120 de kilometri adâncime

Cutremur zona Vrancea cutremur în românia
Cutremurul a avut loc în zona Vrancea

Un cutremur ce a avut o magnitudine de 4,6 grade s-a produs marți, 1 august, la ora 13.27, și a fost resimțit și în capitală.

Institutul Național de Fizica Pământului a rectificat magnitudinea seismului produs. Inițial, a fost anunțată o magnitudine de 4,4 grade, însă ulterior INFP a anunțat că magnitudinea a fost mai mare, de 4,6 grade.

Cutremurul s-a produs la ora 13.27, la o adâncime de 96,6 kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, a anunțat Institutul Național de Fizica Pământului. Inițial, INFP a transmis că adâncimea a fost de 120 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (20 km), Covasna (41 km), Întorsura Buzăului (46 km), Mizil (55 km), Târgu Secuiesc (56 km).

Cutremur simțit în București

Mai mulți utilizatori de internet au povestit că au simțit cutremurul chiar și în București.

„La Sfântu se simțea, la etajul 4”, ne-a transmis cititorul Fekete Aron din localitatea Sfântu Gheorghe.

„L-am simțit București et 4, a fost scurt”, a povestit Alina Stoica din București, membră în grupul „Cutremur în România” de pe rețeaua de socializare Facebook.

„Simțit bine zona Pipera etaj 5” – Alex Rădulescu.

„București etaj 8 simțit o singură undă est vest”, a menționat Andrei Teodorescu.

Potrivit mărturiilor din mediul online, seismul s-a simțit și în Galați, Iași, Sfântu Gheorghe.

„La Iași, în zona Nicolina, etaj 2, s-a simțit”, a spus Laura Sandu.

„S-a simțit la Iași … stau la etj 4 … eram în pat (zona Tătărași)” – Mastefany.

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.