Cutremur în Italia. Cel puțin 2 morți, zeci de răniți și clădiri prăbușite

cutremur italia ischia

Foto: Captură YouTube

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade a lovit luni seară, 22 august, insula Ischia din Italia, o destinație turistică foarte populară aflată în Golful Napoli, anunță The Telegraph.

Cel puțin 2 oameni au murit, iar alți 40 au fost răniți.

Un bebeluș de numai 7 luni a fost scos în viață de sub dărâmături. Pompierii au spus că supraviețuirea copilului este un „miracol”: bebelușul a fost prins sub dărâmături mai bine de 7 ore. Copilul a fost dus la spital și se află în stare bună.

Cel mai lovit a fost satul Casamicciola, unde s-au prăbușit mai multe case. Unii locuitori sunt în continuare prinși sub dărâmături.

„S-a auzit un sunet foarte puternic. A fost ca o bombă. La început nu ne-am dat seama că este un cutremur”, a povestit Simona Postiglione, o localnică.

Sute de oameni au fugit pe străzi speriați.

„Când a lovit cutremurul am fugit cu toții în stradă. A fost foarte înspăimântător”, a povestit un turist pentru agenția de presă Ansa.

Momentul în care un bebeluș este scos în viață de sub dărâmături:

Un spital din zonă a trebuit să fie evacuat după ce în pereții săi au apărut crăpături. Unii pacienți au fost transportați cu elicopterul în Napoli.

Ischia a mai fost lovită de seisme și în trecut. În 1883 au murit 2.300 de oameni după ce un seism a lovit Casamicciola.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia a anunțat că seismul a avut magnitudinea 4, însă Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) și US Geological Survey au calculat că magnitudinea a fost de 4,3.

Anul trecut, un cutremur puternic a omorât aproape 300 de oameni în centrul Italiei, cei mai mulți dintre ei în orașul Amatrice.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version