Cutremur în Italia. Cel puțin 2 morți, zeci de răniți și clădiri prăbușite

cutremur italia ischia
Foto: Captură YouTube

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade a lovit luni seară, 22 august, insula Ischia din Italia, o destinație turistică foarte populară aflată în Golful Napoli, anunță The Telegraph.

Cel puțin 2 oameni au murit, iar alți 40 au fost răniți.

Un bebeluș de numai 7 luni a fost scos în viață de sub dărâmături. Pompierii au spus că supraviețuirea copilului este un „miracol”: bebelușul a fost prins sub dărâmături mai bine de 7 ore. Copilul a fost dus la spital și se află în stare bună.

Cel mai lovit a fost satul Casamicciola, unde s-au prăbușit mai multe case. Unii locuitori sunt în continuare prinși sub dărâmături.

„S-a auzit un sunet foarte puternic. A fost ca o bombă. La început nu ne-am dat seama că este un cutremur”, a povestit Simona Postiglione, o localnică.

Sute de oameni au fugit pe străzi speriați.

„Când a lovit cutremurul am fugit cu toții în stradă. A fost foarte înspăimântător”, a povestit un turist pentru agenția de presă Ansa.

Momentul în care un bebeluș este scos în viață de sub dărâmături:

Un spital din zonă a trebuit să fie evacuat după ce în pereții săi au apărut crăpături. Unii pacienți au fost transportați cu elicopterul în Napoli.

Ischia a mai fost lovită de seisme și în trecut. În 1883 au murit 2.300 de oameni după ce un seism a lovit Casamicciola.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia a anunțat că seismul a avut magnitudinea 4, însă Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) și US Geological Survey au calculat că magnitudinea a fost de 4,3.

Anul trecut, un cutremur puternic a omorât aproape 300 de oameni în centrul Italiei, cei mai mulți dintre ei în orașul Amatrice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.