Cutremur de 4,2 grade în România

Cutremur în Vrancea

Un nou cutremur s-a produs sâmbătă dimineața în Vrancea, după ce în luna decembrie au fost înregistrate  alte 13 mișcări seismice, cu magnitudini cuprinse între 3 şi 4,5 grade.

Cutremurul de sâmbătă a avut o magnitudine de  4,2 grade pe scara Richter și s-a produs  la ora 5.39, în zona Vrancea, la adâncimea de 70 de kilometri, a anunțat Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (39 de kilometri), Covasna (41 de kilometri), Mărăşeşti (42 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri) şi Adjud (51 de kilometri).

Cel mai mare cutremur ca magnitudine, înregistrat în România în ultimii zece ani s-a produs pe 22 noiembrie, în Vrancea, acesta având o intensitate de 5,7 grade pe scara Richter.

Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.