Încă o amânare. Curtea Constituțională decide pe 3 iulie ce se întâmplă cu completurile de trei judecători

Curtea Constituțională FOTO: CCR.ro
Curtea Constituțională FOTO: CCR.ro

Curtea Constituțională era așteptată să se pronunțe astăzi în privința completurilor de trei judecători de la instanța supremă, specializate în cazuri de corupție, însă a amânat din nou decizia, pentru 3 iulie.

CCR a amânat deja de mai multe ori o decizie în cazul sesizării făcute de Florin Iordache, în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, care cerea anularea deciziilor luate de completurile de trei judecători, acuzând că nu au fost specializate pe fapte de corupție.

În cazul în care Curtea Constituțională admite sesizarea, s-ar putea ajunge la rejudecarea tuturor dosarelor de corupție în care s-au pronunțat completurile de trei judecători, printre care și cel al lui Liviu Dragnea, abia încarcerat după o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pe 20 mai, Curtea Constituțională a amânat pentru data de 5 iunie luarea unei decizii în privința completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, specializate în cazuri de corupție.

Florin Iordache, unul dintre cei mai controversați ”reformatori” ai Justiției, fiind faimos pentru emiterea OUG 13, care a dus la proteste de stradă, a făcut sesizarea, clar în avantajul șefului său din PSD, când Liviu Dragnea era în concediu medical.

Fostul jurist din Caracal consideră că și completurile de trei judecători de la instanța supremă ar trebui să fie compuse din judecători specializați în fapte de corupție, precum sunt cele de cinci judecători.

O posibilă consecință, în cazul în care CCR va admite sesizarea lui Florin Iordache, ar fi rejudecarea tuturor dosarelor de corupție în care s-au pronunțat hotărâri ale completurilor de trei judecători, inclusiv procesul lui Dragnea.

Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, atât de un complet de trei judecători, cât și de unul de cinci judecători.