Curtea Constituțională a decis: Florin Iordache e noul președinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache FOTO: Gov.ro
Florin Iordache FOTO: Gov.ro

Cu toate că a fost unul dintre artizanii unor modificări nocive ale legilor Justiției, făcute nu cu multă vreme în urmă, în epoca Liviu Dragnea, Florin Iordache a primit acordul Curții Constituționale de a-și prelua mandatul de președinte al Consiliului Legislativ.

Curtea Constituțională a respins sesizările formulate de PNL și USR privind numirea lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, dar și pe cele privind numirea lui George Edward Dircă în funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ, anunță Știrile ProTV.

Liberalii au depus, pe 22 octombrie, sesizarea de neconstituţionalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, acuzând că este încălcat principiul legalității.

Mai precis, PNL reclamă că regulamentul de numire a președintelui Consiliului Legislativ ar fi fost încălcat, iar alegerea lui Iordache ar fi nulă.

“Conduita publică, din anul 2017, a domnului Florin Iordache a generat revoltă publică incompatibilă cu dispoziţia legală care solicită candidatului la funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ o bună reputaţie morală”, mai scriau liberalii în sesizarea de neconstituţionalitate.

Judecătorii Curții Constituționale n-au fost de acord și l-a instalat în funcție pe Florin Iordache, care în ultimii 20 de ani a fost deputat din partea PSD.