Curtea Constituțională a Amânării. Decizia în cazul completurilor specializate, în 5 iunie

FOTO: CCR.RO
FOTO: CCR.RO

Curtea Constituțională a amânat, pentru a patra oară, sesizarea făcută de Florin Iordache, în locul lui Liviu Dragnea, privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, reclama la CCR aceeași idee avansată și de avocații șefului său, Liviu Dragnea, cum că prima condamnare primită de liderul PSD în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Protecție a Copilului Teleorman ar fi fost dictată de un complet nespecializat pe probleme de corupție.

Curtea Constituțională a motivat a patra amânare în acest sens, judecătorii spunând că au nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie.

La precedentul termen, în urmă cu o lună de zile, CCR a motivat faptul că nu s-au primit toate răspunsurile de la toate țările de la care s-a cerut punct de vedere prin agentul Comisiei de la Veneția.

Dacă sesizarea făcută de Florin Iordache va fi admisă, dosarul lui Liviu Dragnea va fi rejudecat, iar condamnarea de trei ani și șase luni de închisoare va fi anulată. Nu va fi, însă, singurul caz de corupție care va fi luat de la capăt în instanțe.

Pe de altă parte, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, susține că toate completurile au fost specializate în corupție.