Curge apă din tavanul unei stații de metrou de pe Magistrala 5, abia inaugurată. VIDEO

apă tavan metrou M5 eroilor
Foto: Captură HotNews.ro

În dimineața zilei de joi, 1 octombrie, călătorii care au trecut prin proaspăt inaugurata stație de metrou Eroilor 2 au putut vedea cum apa curgea din tavan și cum pe peron s-a format o baltă.

Imaginile au fost surprinse de un cititor HotNews.ro.

Stația de metrou Eroilor 2 se află pe recent inaugurata Magistrală 5 de metrou Eroilor – Drumul Taberei. Din tavanul noii stații Eroilor 2 a început să curgă apă direct pe peron, se observă în imaginile video.

La scurt timp după ce imaginile au apărut în spațiul public, Metrorex a transmis un comunicat de presă în care a explicat că a fost vorba de o problemă care a fost rezolvată rapid.

„Metrorex informează că astăzi, 01.10.2020, între orele 07:58 – 08:08, în stația de metrou Eroilor 2, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, s-au înregistrat ușoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală. Precizăm că circulația trenurilor s-a desfășurat în condiții normale, nefiind afectată siguranța călătorilor. Echipele Metrorex au intervenit operativ pentru remedierea situației, zona respectivă fiind izolată”, se arată în comunicatul de presă.

Metroul din Drumul Taberei a fost inaugurat pe 15 septembrie 2020, deși termenul limită pentru terminarea lucrărilor era 2015. Lucrările au costat în jur de 3,2 miliarde de lei, adică aproape 660 de milioane de euro.

Magistrala M5 este gândită pentru a avea 25 de stații, ea urmând să lege Drumul Taberei cu centrul orașului și să ajungă până în Pantelimon.

Deocamdată însă au fost terminate numai 10 stații, din cartierul Drumul Taberei și până la Eroilor: Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.