Cum vrea ministrul Mediului să descurajeze înmatricularea mașinilor vechi

FOTO: nastogadka/Pixabay.com
FOTO: nastogadka/Pixabay.com

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că oamenii care merg cu mașini în valoare de 20.000 de euro, vechi de 15 ani și și-ar permite unele mai puțin poluante, de altă clasă, ar trebui să plătească impozite mai mari.

De asemenea, ministrul a mai spus că dacă cineva cumpără o mașină veche pentru că nu își poate permite una nouă, atunci statul trebuie să intervină și să îl sprijine.

Barna a mai precizat și că la programul Rabla sunt peste 42.000 de solicitări.

„Sunt peste 39.000 de înscrieri la Rabla Clasic din partea persoanelor fizice. Sunt peste 2.000 de înscrieri la Rabla Clasic din partea persoanelor juridice. Adunate, Rabla Clasic are rezervări de peste 42.000 de unităţi din aprilie până acum.

În cele patru sau cinci luni, acest interes deosebit arată că bugetul actual trebuie suplimentat astfel încât la finalul anului să putem finanţa toate solicitările. Din Rabla Plus vin câteva mii de solicitări, în paralel cu tichetul pentru Rabla Plus se solicită şi sprijinul lui Rabla Clasic.

Sunt aproape 50.000 de maşini rezervate folosind tichetul de 7.500 de lei din Rabla Clasic. Este nevoie de o majorare a bugetului, eu susţin o solicitare a AFM, în cazul în care această solicitare ajunge la minister o voi susţine”, a declarat ministrul Mediului.

Ministrul a mai spus și că se caută soluții pentru că România nu poate „deveni depozitul de mașini vechi al Uniunii Europene”.

„Trebuie să abordăm problema în mod raţional, sunt foarte mulţi cetăţeni care nu aduc de bună voie maşini vechi şi nu umblă cu maşini mai vechi de 15 ani în România, sunt situaţii de ordin social, unde trebuie să avem o soluţie pentru acele persoane care încearcă să facă pasul de la o maşină de 15-20 de ani la una nouă”, a transmis Tánczos Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.