Cum vor arăta noile cataloage școlare

FOTO: Captură video Știrile Pro TV
FOTO: Captură video Știrile Pro TV

Timp de 20 de ani, cataloagele școlare au rămas neschimbate. Din toamnă, profesorii vor pune note și absențe în cataloage noi, adaptate la noua structură școlară.

Potrivit Știrile Pro TV, au dispărut cele două rubrici pentru semestrul I și II și coloanele pentru notele la teze și pentru media semestrială. Va fi o singură rubrică pentru o singură medie din septembrie până în iunie. Noul catalog are o coloană lungă care vi fi plină cu note.

O noutate pentru noua structură școlară este că profesorul va decie cum notează elevul. Vor fi păstrate evaluările orale, însă, în locul tezelor, care reprezentau 25% din media finală, vor fi lucrări scrise, care vor cântări cât o notă normală.

Prima zi de școală va fi pe 5 septembrie. Anul școlar 2022-2023 va avea 36 de săptămâni, iar vacanța mare va începe pe 17 iunie. Se renunță la cele două semestre și la teze și vor fi cinci module împărțite pe parcursul anului cu cinci vacanțe. Prima vacanță va fi la finalul lunii octombrie, când va fi o săptămână liberă și se încheie primul modul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.