Cum va fi vremea până spre sfârșitul lunii septembrie

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Începutul săptămânii viitoare se anunță unul canicular, cu maxime cuprinse între 35 și 37 de grade Celsius. Însă sunt anunțate și ploi și vijelii, iar spre sfârșitul săptămânii temperaturile nu vor mai depăși 30 de grade în sud.

29 august – 5 septembrie. Potrivit meteorologilor, Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

5 – 12 septembrie. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

12 – 19 septembrie. Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

19 – 26 septembrie. Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.