Cum va fi vremea până pe 20 mai

vremea la început de martie 2019
Foto: Larisa-K / pixabay.com

Meteorologii ANM anunță că vom scăpa cât de curând de vremea ploioasă. De asemenea, luna mai vine cu temperaturi care vor depăși limitele normale. Iată cum va fi vremea până pe 20 mai.

Ultima săptămâna din aprilie vine cu temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade în regiunile de sud și est. Se vor bucura de mai mult soare locuitorii din vestul și nord-vestul țării, iar în rest valorile termice vor apropiate de cele normale. Regimul de precipitații va fi deficitar, mai ales în regiunile montane.

29 aprilie – 6 mai. Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Excepție vor face regiunile din sud-estul țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.

6 – 13 mai. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în jumătatea nordică a teritoriului.

13 – 20 mai. Temperaturile se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales zona Carpaților de Curbură, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil deficitare în nord-vestul extrem al țării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.