Cum va fi vremea în următoarele trei luni

FOTO: blickpixel/Pixabay.com
FOTO: blickpixel/Pixabay.com

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până în luna aprilie în toate regiunile din România, dar și ce ne așteaptă în următoarele trei luni.

În ceea ce privește vremea până în luna aprilie, meteorologii spun că se va încălzi ușor începând de săptămâna viitoare și că ploile vor continua să cadă.

Vremea până în aprilie în Maramureș. Din data de 25 martie vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în prima săptămână a lunii aprilie se vor înregistra maxime, în medie, între 16 şi 18 grade. Temperaturile minime se vor menţine în jurul pragului de îngheţ până în data de 28 martie, urmând o încălzire treptată, până spre valori medii de 4…5 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vremea până în aprilie în Oltenia. Maximele diurne vor creşte, îndeosebi în cea de-a doua săptămână, astfel că, la sfârşitul intervalului, acestea vor fi, în medie, de 18…19 grade. Regimul termic nocturn va oscila, în medie, între 0 şi 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 26 şi 27 martie, iar cele mai ridicate la sfârşitul intervalului.

Vremea până în aprilie în Moldova. După data de 25 martie vremea să se încălzească semnificativ, până spre maxime în jurul a 18 grade. Sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie vor aduce valori medii pozitive, de până la 4…6 grade. După 25 martie, probabilitatea de apriție a precipitațiilor va fi relativ redusă.

Vremea până în aprilie în Dobrogea. Temperaturile vor creşte, începutul lunii aprilie fiind caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime, în medie regională, de 14…15 grade. Din 28 martie minimele nocturne vor creşte treptat şi vor ajunge la valori medii de 6…7 grade.

Vremea până în aprilie în Muntenia. Vremea se va încălzi de la o zi la alta, primele zile ale lunii aprilie fiind caracterizate de o medie regională de 18…19 grade. La începutul intervalului, temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 3 grade, apoi acestea vor scădea uşor şi vor deveni negative în 26 martie. În cea de-a doua săptămână de prognoză minimele nocturne vor creşte treptat şi vor ajunge la valori medii de 5…6 grade.

Vremea până în aprilie în Banat. Din 24 martie şi până la sfârşitul intervalului valorile maxime vor creşte treptat, ajungând, în medie, până spre 20 de grade. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta nu se va modifica semnificativ în prima săptămână de prognoză, când va fi cuprins, în medie, între 0 şi 2 grade, apoi va creşte treptat, până spre valori medii de 6…8 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea vor fi izolate şi slabe cantitativ.

Vremea până în aprilie în Crișana. Se va încălzi semnificativ, prima săptămână a lunii aprilie urmând a fi caracterizată de temperaturi maxime, în medie, de 18…20 de grade. O tendinţă asemănătoare, de creştere, va avea şi regimul termic nocturn, de la valori de 0…2 grade în prima săptămână, până la 6…7 grade către sfârşitul intervalului. Ploile îşi vor face apariţia până pe 25 martie și în intervalul 29 martie -3 aprilie.

Vremea până în aprilie în Transilvania. Din 25 martie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză valorile maxime vor creşte treptat, ajungând, în medie, până la 17…18 grade. Regimul termic nocturn va oscila, în medie, între -4 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 25-28 martie. Până pe 25 martie vor fi ploi pe arii extinse. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Ploi slabe și izolate vor fi posibile şi după data de 29 martie.

Cum va fi vremea în următoarele luni

Vremea în luna aprilie. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale la mijlocul primăverii. Precipitaţiile vor fi mai abundente în vestul, nordul şi centrul ţării, unde se vor cumula peste 60, 70 l/mp.

Vremea în luna mai. Vremea va fi răcoroasă în regiunile nordice şi centrale, unde temperatura medie nu va depăşi 14 grade Celsius, dar şi cu ploi destul de multe. Sunt estimate cantităţi de apă de peste 80 l/mp îndeosebi în vest, nord şi centru.

Vremea în luna iunie. Va fi, în medie, o vreme normală din punct de vedere termic, ceea ce înseamnă că ziua temperaturile vor trece frecvent de 25 de grade. În schimb, precipitaţiile totale lunare vor fi mai puţine în regiunile sudice, estice şi local în cele vestice, asta înseamnă cantităţi sub 60 l/mp.