Cum va fi vremea în următoarele trei luni

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii anunță o vreme caldă pentru următoarea săptămână. În apropierea Revelionului vor fi chiar și ploi în unele zone ale țării. Însă, din ianuarie ar putea apărea câteva episoade de viscol și ger. Vor fi nopți în care se vor înregistra și -20 de grade Celsius.

„Se estimează că acest ianuarie va fi mai cald decât în mod normal, pe medie vorbind, în jumătatea de sud a ţării şi în general normal în restul teritoriului cu precipitaţii excedentare în partea de nord şi de centru. (…)

În ianuarie, februarie, pot apărea 1, 2, 3 chiar 4 episoade de viscol, mai ales în partea de sud-est a teritoriului, acolo unde frecvenţa lor este foarte ridicată. Martie va fi excedentar sub aspect pluviometric, adică vom avea multe precipitaţii, un debut frumos aş putea spune, mai cald pe medie în partea de sud-est, dar şi uşor mai rece în nord şi în centru”, a declarat meteorologul Alina Şerban, la Digi24.

Cum va fi vremea de Crăciun

De Crăciun, meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la temperaturi pozitive, iar în unele regiuni din țară ne vom simți mai degrabă ca de Paște. Începând de astăzi, vineri, vremea intră într-un proces de încălzire.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius în estul Transilvaniei și 8 grade în zonele de deal din sud și din est. Va ninge viscolit doar la munte. Fulgii vor apărea în centrul și nordul țării, iar în vest ar putea apărea căderi de ploaie și lapoviță.

În prima zi de Crăciun, vremea va deveni frumoasă. Potrivit meteorologilor, va fi ca o zi frumoasă de toamnă, cu temperaturi maxime de până la 15 grade Celsius. În București, de Crăciun, se vor înregistra, la amiază, și 12 grade Celsius. E posibil să cadă lapoviță sau ninsoare slabă doar în primele ore ale nopții de sâmbătă.

 

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.