Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

FOTO: flyupmike/Pixabay.com
FOTO: flyupmike/Pixabay.com

Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni vremea va fi, în general, cu temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Dacă în săptămâna ce urmează ne așteaptă ploi, apoi vremea va fi mai secetoasă decât în mod obișnuit.

12 octombrie – 19 octombrie. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

19 octombrie – 26 octombrie. Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

26 octombrie – 2 noiembrie. Temperatura medie a aerului se va situa ușor peste cea specifică pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general deficitar, în cea mai mare parte a țării.

2 noiembrie – 9 noiembrie. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.