Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

FOTO: kareni/Pixabay.com
FOTO: kareni/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni, până pe 1 august. În următoarele două săptămâni vremea va fi în continuare caniculară, cu ploi puține.

Săptămâna 4 – 11 iulie. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, centrale și nord-estice, precum și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, dar cu un deficit local în extremitatea de sud-vest și de nord-est a țării.

Săptămâna 11 – 18 iulie. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Săptămâna 18 – 25 iulie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 25 iulie – 1 august. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele nord-vestice.