Cum va fi vremea în septembrie

ploaie vreme urâtă
Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis estimarea pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit ANM, în intervalul 23 august – 20 septembrie, vremea va fi normală pentru perioada respectivă, însă cu ploi mai ales în regiunile sudice, sud-estice și în jumătatea nordică a țării. Precipitații înseamnate cantitativ vor fi și la munte, după 6 septembrie.

Săptămâna 23 august – 30 august. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 30 august – 06 septembrie. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel noramal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06 septembrie – 13 septembrie. Temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13 septembrie – 20 septembrie. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.