Cum va fi vremea în luna octombrie

FOTO: pixel2013/Pixabay.com
FOTO: pixel2013/Pixabay.com

Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei în primele două săptămâni ale lunii octombrie în toată țara.

În prima săptămână din octombrie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Va ploua abundent în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, dar va fi secetă în regiunile sudice.

În a doua săptămână, 5-12 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specificile pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

În săptămâna 12 – 19 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de ploaie vor fi reduse în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cel normale pentru acest interval.

În ultima săptămână din octombrie, mediile valorilor termice se vor situa, în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice. Nivelul de precipitații va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Va ploua mai puțin în regiunile din nord-vest.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.