Cum va fi vremea în luna noiembrie

FOTO: flyupmike/Pixabay.com
FOTO: flyupmike/Pixabay.com

În România va fi o toamnă târzie cu vreme blândă. Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni vor fi temperaturi normale pentru această perioadă. Ploile vor fi puține, mai ales în primele două săptămâni de prognoză.

În prima săptămână a lunii noiembrie, temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă în toată țara. Ploile vor fi puține în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

În a doua săptămână a lunii noiembrie temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale în toate regiunile. În ceea ce privește ploile, acestea vor înregistra valori apropiate de cele normale pentru acest interval doar în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi ușor deficitare.

În a treia săptămână, perioada 16 – 23 noiembrie, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. În ceea ce privește ploile, meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În ultima săptămână a lunii noiembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea de nord a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.