Cum va fi vremea în luna iunie

FOTO: JillWellington/Pixabay.com
FOTO: JillWellington/Pixabay.com

Meteorologii spun că temperaturile în luna iunie vor fi peste valorile acestei perioade a anului. De asemenea, vor fi și mai multe precipitații în majoritatea regiunilor.

Estimarea pentru perioada 30 mai – 27 iunie a fost realizată de Centrul European pentru Prognoze pe baza calcului mediei săptămânale a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații.

Săptămâna 30 mai – 6 iunie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea sudică a țării. Nivelul precipitațiilor va fi redus în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 6 – 13 iunie. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice, sud-vestice și centrale.

Săptămâna 13-20 iunie. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-vestice. Ploile vor fi rare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Săptămâna 20 – 27 iunie. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile centrale și local în cele sudice, nord-estice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.