Cum va fi vremea în februarie

FOTO: lmaresz/Pixabay.com
FOTO: lmaresz/Pixabay.com

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi în următoarele zile. În vestul și centrul țării, de exemplu, temperaturile vor ajunge în acest sfârșit de săptămână la 17 grade Celsius. Un aer cald din Africa va aduce particule de praf saharian, încă care, potrivit meteorologilor, nu va avea efecte asupra României.

Vreme caldă, însă cu temperaturi ușor mai scăzute față de restul țării, va fi în Moldova, Muntenia și Oltenia. Aici, temperaturile ar putea fi influențate de prezența norilor. Maximele de sâmbătă se vor situa între 5 și 15 grade Celsius, iar duminică va fi vârful perioadei calde. Termometrele vor arăta și 17 grade în centrul țării.

Precipitații ar putea apărea doar în extremitatea de vest și sud-vest în noaptea de duminică spre luni. Aceste precipitații ar putea veni cu praf saharian, însă în cantități mici, transmit meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

Și în Capitală vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Sâmbătă vor fi maxime de până la 12 grade. Duminică, temperaturile din termometre vor mai scădea puțin. Însă vremea se va menține caldă, iar minimele nu vor coborî sub 2 grade Celsius.

Cum va fi vremea în februarie

4-11 februarie. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țării, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în regiunile centrale și sudice.

11-18 februarie. Aerul va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în regiunile centrale, vestice și nordvestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

18-25 februarie. Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei în nord-estul țării și la munte, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

25 februarie – 4 martie. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

FOTO: lmaresz/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.