Cum va fi vremea de Revelion. 2019 vine cu ger

FOTO: fotografierende/Pixabay.com
FOTO: fotografierende/Pixabay.com

Meteorologii anunță că vor avea parte de o vreme bună cei care vor să petreacă Revelionul în aer liber.

Pe 31 decembrie vor fi temperaturi pozitive în toată țara, cuprinse între 1 și 5 grade Celsius, iar noaptea între -6 și 0 grade Celsius.

Cea mai friguroasă noapte de Revelion din ultimii 10 ani a fost la trecere din 2014 în 2015. Atunci s-au înregistrat -20 de grade Celsius, iar la Întorsura Buzăului, polul frigului din România, au fost -31 grade.

Meteorologii mai spun că e posibil să apară ninsori slabe la munte, în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei. În rest, precipitațiile vor fi slabe și mixte.

În prima zi a anului viitor va fi o vreme apropiată de normalul climatologic al primelor zile.

Însă, începând cu 4 ianuarie, potrivit datelor meteorologice, o masă de aer rece va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând partea de sud, est și ușor în sudul Moldovei. În zonele în care se va instala gerul vor fi maxime de -7 grade până la 0 grade Celsius.

Organizația Meteorologică Mondială, o agenție ONU, cu sediul la Geneva, anunța la sfârșitul toamnei că în ianuarie și februarie va ninge, însă nu vor fi episoade severe de viscol sau ger.

Însă, e posibil ca în martie să fie viscol, ger și fenomene extreme în mai multe zone din Europa.

FOTO: fotografierende/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.