Cum va fi vremea de Paște

FOTO: shell_ghostcage/Pixabay.com
FOTO: shell_ghostcage/Pixabay.com

Meteorologii anunță că în următoarea perioadă vremea se va încălzi, iar ploile vor fi mai puține, făcând loc zilelor cu soare.

Vor fi temperaturi de primăvară mai ales în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri. Joi și vineri se vor înregistra temperaturi în jur de 20 de grade Celsius. În partea de sud a țării ar putea fi și 23 de grade Celsius. De asemenea, temperaturile vor crește și pe timpul nopții.

Însă, după această perioadă, chiar de weekend-ul viitor, vremea s-ar putea răci din nou, iar temperaturile maxime nu vor mai trece de 14… 15 grade Celsius.

De asemenea, în următoarele patru săptămâni, perioadă în care este inclus și Paștele, temperaturile vor fi cele apropiate de valorile normale pentru luna aprilie.

Săptămâna 20 – 27 martie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 27 martie – 3 aprilie. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 3 – 10 aprilie. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10 – 17 aprilie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.