Cum va evolua numărul de cazuri de coronavirus în România. Răspunsul lui Nelu Tătaru

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la postul de televiziune Digi24 că autoritățile se așteaptă la o scădere a numărului de cazuri de coronavirus. Declarația a fost făcută chiar ieri, 27 august, în ziua în care România a înregistrat un record de noi cazuri în 24 de ore.

„Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol. Condiţiile rămân aceleaşi, nu în spital se tranşează această pandemie”, a spus Tătaru.

Joi, autoritățile au anunțat 1.504 de noi cazuri de coronavirus, depistate după ce au fost realizate 25.052 de teste.

În ceea ce privește forma sub care va începe școala, ministrul Sănătății a spus că la data de 7 septembrie se va face o evaluare epidemiologică: „7 septembrie va fi data când vom face evaluarea epidemiologică pentru a o putea raporta autorităţilor locale, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare judeţene care vor avea libertatea, între ghilimele, să adapteze în funcţie de evoluţia epidemiologică şi scenariul pe care îl vor aplica la fiecare unitate de învăţământ în parte”.

Nelu Tătaru a mai declarat că, din cei peste 83.000 de români infectaţi cu noul coronavirus până în prezent, 5.105 au vârste de maximum 19 ani: „În această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 de la 10 la 19 ani”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.