Cum va arăta OnePlus 7, urmașul lui OnePlus 6

OnePlus 7. Foto: YouTube

Pe măsură ce se apropie momentul lansării noului flagship OnePlus, mai exact OnePlus 7, apar tot mai multe informații, leak-uri, video-uri și imagini, despre cum va arăta succesorul lui OnePlus 6.

Dacă OnePlus 5 a fost lansat în iunie, iar OnePlus 6 în mai, e clar că chinezii preferă începutul verii pentru lansarea flagship-urilor lor. Deocamdată nu știm data exactă a lansării lui OnePlus 7, dar ne putem face o idee.

Până atunci, ce știm în acest moment despre cum va arăta OnePlus 7?

1. Camera foto frontală va fi una culisantă

Prima schimbare importantă pe care o aduce succesorul lui OnePlus 6 va fi dispariția camerei frontale din ecran și includerea sa în partea de sus a carcasei, de unde va ieși doar în momentul în care vrem să facem un selfie, acționând un mecanism special. Astfel, odată cu dispariția camerei din ecran, OnePlus 7 va avea un ecran de 6,5 inchi, dar cu o rezoluție FHD+.

Tot grație dispariției camerei din ecran, telefonul va avea margini mult subțiate.

OPPO a mai fabricat telefoane cu o astfel de cameră, e vorba de Vivo V15 Pro și Vivo NEX.

2. Cititor de amprente integrat în ecran îmbunătățit

Dacă la OnePlus 5, cititorul de amprentă era amplasat sub ecran, iar la OnePlus 6 acesta era mutat pe spatele telefonului, la OnePlus 7, cititorul de amprente revine pe partea din față, fiind integrat în ecran. E adevărat, acest lucru deja a fost testat la OnePlus 6T, dar chinezii promit că senzorul de pe OnePlus 7 va fi unul mult îmbunătățit.

3. Trei camere principale

Dacă telefoanele din seriile OnePlus 6 și OnePlus 5 aveau două camere principale pe spate, odată cu OnePlus 7, chinezii vor trece și ei la trei camere principale. Mai mult, vor beneficia de un feature pe care nu-l vezi pe telefoanele mai titraților săi competitori. Cameră cu zoom optic hibrid 10x! Unele surse vorbesc despre faptul că cele trei camere vor avea 8, 12, respectiv 24 megapixeli, în timp ce altele vorbesc de o combinație de 13, 16 și 48 megapixeli. Rămâne de văzut.

4. Baterie mai mare

OnePlus 6 avea o baterie de 3300 mAh, care a fost, ulterior, mărită, la OnePlus 6T, care avea 3700 mAh. Acum, din ce știm, OnePlus 7 va oferi o baterie de 4150 mAh, care ar trebui să ofere o autonomie mai mare pentru utilizare, la un cost mai mic decât Huawei, Samsung sau Apple.

5. Primul telefon compatibil cu 5G?

Există unele zvonuri care susțin că OnePlus 7 va fi unul dintre primele telefoane compatibile cu 5G, dar încă nu se știe dacă asta va fi în modelul OnePlus 7, OnePlus 7T sau într-o altă versiune, de sine stătătoare, a lui OnePlus, lansată în acest an. OnePlus a arătat un prototip 5G la MWC 2019, în luna februarie, dar telefonul era închis într-o carcasă de protecție așa că nu se putea vedea clar design-ul acestuia.

6. Nu va avea încărcare wireless

Deși conform video-urilor ajunse deja în spațiul public și a imaginilor leak-uite cu succesorul lui OnePlus 6, OnePlus 7 va avea spatele acoperit de sticlă, dar nu va beneficia de încărcare wireless. Asta, probabil, din ambiția chinezilor de a oferi flagship-uri comparabile sau chiar mai bune, ca performanțe, cu liderii Samsung, Apple și Huawei, dar la prețuri mai prietenoase.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.