Cum te poate ajuta un avocat din Timisoara specializat in Dreptul afacerilor?

avocat timisoara

Intr-o economie iesita relativ recent din comunism, care si-a fixat abia in ultimele doua sau trei decenii bazele unei dezvoltari corecte, apar multe situatii complexe, ce necesita ajutorul unui avocat din Timisoara specializat in Dreptul afacerilor. Iata doar cateva dintre imprejurarile in care este recomandat sa apelezi la sprijinul unui astfel de specialist, pentru a te asigura ca respecti legea si pentru a obtine maximum de profit!

Infiintarea unei firme

Pentru a nu te bloca in hatisul birocratic si a nu interactiona singur cu diversele institutii ale statului, la infiintarea unei firme este o idee buna sa colaborezi cu un avocat Timisoara priceput, care te va ajuta sa iti pui in ordine documentatia necesara si iti va oferi consultanta pe toata durata procesului de infiintare a firmei.

Specialistii iti pot oferi atat consultanta fizica, dar si online, ajutandu-te sa faci acest prim pas in lumea afacerilor fara a te deplasa inutil sau a sta la cozi. Specialistii pregatesc si depun toate documentele necesare si iti asigura consultanta referitoare la alegerea tipului de firma sau codurilor CAEN.

Redactarea contractelor

Un avocat din Timisoara specializat in redactarea contractelor te va asigura ca fiecare document pe care il completezi si il emiti este scris cu respectarea tuturor clauzelor necesare pentru a asigura protectia si desfasurarea normala a activitatii.

Poti fi ajutat in redactarea a numeroase tipuri de contracte, precum cele de achizitii publice, de vanzari, imprumut, concesionari, leasing, de antrepriza si subantrepriza, de inchiriere, comodat, arenda, transport, asociere in participatiune, contracte de comision, de administrare; de intermediere, de renta viagera sau de instituire a unor garantii personale.

Insolventa

O companie poate cere insolventa doar in anumite conditii, de exemplu in cazul unor datorii care depasesc un prag valoric stabilit anterior. Pentru ca procesul de declarare a insolventei sa fie echitabil pentru fiecare creditor, el se desfasoara sub administrarea unor practicieni in insolventa si sub controlul instantei de judecata.

Un avocat din Timisoara specializat in insolventa le poate oferi clientilor o gama larga de servicii, astfel incat sa beneficieze de cadrul legal pentru inchiderea sau lichidarea unei firme cu datorii.

Este vorba despre asistenta si reprezentare juridica in fata judecatorului sindic, a Curtii de Apel, a Administratorului Judiciar sau a Lichidatorului, despre redactarea cererilor de deschidere a procedurii si a documentelor necesare solicitate de legislatia in vigoare, precum si despre verificarea actelor doveditoare privind creanta ce trebuie recuperata de la debitoare.

De asemenea, avocatul specializat isi ajuta clientul in analiza tabelului preliminar de creante si redactarea unei opinii juridice cu privire la creditorii importanti, in redactarea contestatiilor impotriva tabelului preliminar de creanta, in analiza rapoartelor de evaluare a bunurilor debitoarei si redactarea unei opinii juridice pe baza rapoartelor de evaluare, in redactarea apelului impotriva sentintei pronuntate de catre judecatorul sindic si, in ultima instanta, in recuperarea banilor si activelor, cedarea activelor si apararea creantelor.

Un avocat din Timisoara specializat in Dreptul afacerilor te poate ajuta, in egala masura, in definirea unei strategii de business, in gazduirea sediului social sau in orice probleme care vizeaza protectia datelor.

Apeleaza cu incredere la un specialist, pentru a avea garantia respectarii legii in lumea complexa a afacerilor!