Cum te poate ajuta o firma de servicii funerare in cazul unei inmormantari

Cand pleaca o persoana apropiata dintre noi, ne putem lasa cu usurinta coplesiti de mahnire. Din acest motiv, este important sa ne pastram cumpatul si sa constientizam gravitatea situatiei, pentru a-i asigura o trecere in nefiinta cat mai demna persoanei defuncte.

In aceste momente, cel mai bun pas pe care il puteti face este sa apelati cu incredere la o firma de servicii funerare din sectorul in care va aflati. Iata o parte din responsabilitatile pe care aceasta le poate indeplini in cazul unei inmormantari:

  1. Respectarea procedurilor legale

Acest aspect este deosebit de important cand vine vorba de inmormantari. In primul rand, se va face constatarea decesului. Acest lucru se face doar de catre un cadru medical autorizat, pus la dispozitia dumneavoastra de catre firma de servicii funerare. Astfel, se va elibera un certificat de deces, absolut necesar, alaturi de talonul de pensie, pentru obtinerea unui ajutor de deces.

Din acest motiv, pentru a va sprijini in caz de nevoie, cele mai multe firme de servicii funerare va stau la dispozitie cu empatie si profesionalism, gata sa duca la bun sfarsit toate pregatirile necesare.  Astfel, actele de la procuratura, de la Sanepid sau chiar cele pentru obtinerea unui loc de veci vor fi intocmite de firma de servicii funerare aleasa de dumneavoastra. De exemplu, daca locuiti in Bucuresti, in zona Tineretului, Rahova sau Ferentari, puteti apela la o firma de servicii funerare sector 5, care va fi un real sprijin in acele momente grele.

  1. Alegerea unei tinute corespunzatoare

Desi in mod normal tinuta este un aspect care nu tine de competenta unei firme de servicii funerare, multe dintre acestea va pot oferi sfaturi importante cu privire la alegerea unei vestimentatii adecvate unui astfel de eveniment solemn. Alegerea corecta a vestimentatiei de doliu este foarte importanta, respectand atat codul formal, cat si traditia crestin-ortodoxa. Iata cateva sfaturi de care va puteti folosi pentru a pastra o atmosfera solemna in cadrul inmormantarii:

Tinuta domnilor

De obicei domnii poarta un costum negru, insa si cele in culori inchise, precum bleumarin, maro sau gri inchis sunt acceptate, accesorizate cu o cravata de aceeasi nuanta. In unele cazuri, puteti alege si o pereche de pantaloni si o camasa, ambele de culoare neagra, insa cu maneca lunga. Daca evenimentul este mai putin formal, puteti opta si pentru o jacheta inchisa la culoare, in loc de costum. Pantofii sunt de regula negri, cu sosete de aceeasi culoare. Este recomandat sa aveti asupra dumneavoastra si o batista, care va poate folosi fie dumneavoastra, fie altei persoane indurerate.

Tinuta doamnelor

Tinuta unei doamne este de regula formata dintr-o rochie lunga si simpla, sau o fusta peste genunchi si sacou. Culorile alese trebuie sa fie inchise, desi puteti accesoriza tinuta cu o palarie sau umbrela. De asemenea, sunt admise si bijuteriile simple, care nu atrag atentie prin stralucire, precum o brosa neagra sau un ceas de mana.

Pentru partea de jos, daca purtati fusta, va trebui sa aveti si o pereche de colanti de culoare inchisa, fara model. In partea de sus, puteti purta o bluza care va acopera pieptul si umerii. Cat despre incaltaminte, este bine sa optati pentru o pereche de pantofi simpli, cu toc cat mai mic, deoarece drumul parcurs in cimitir poate fi obositor.

Daca serviciul de inmormantare are loc in alt oras, va recomandam sa va luati un schimb de haine la dumneavoastra.

  1. Florile

Firma de servicii funerare din sectorul 5 se va ingriji in amanunt de tot ce inseamna flori sau aranjamente pentru inmormantare. Este important ca firma respectiva sa fie in vecinatatea dumneavoastra, pentru solutionarea rapida a solicitarilor aparute pe parcurs. Astfel, o firma de servicii funerare din sectorul 5 va pune la dispozitie coroane, jerbe si buchete funerare, intr-o varietate de aranjamente, potrivite acestor imprejurari funeste.

  1. Pomenirea

Cunoscut si sub numele de parastas sau pomana, acest obicei este unul adanc inradacinat in traditiile poporului nostru. Avand o mare insemnatate, acest eveniment trebuie pregatit din timp. De aceea este necesar sa faceti apel la o firma de servicii funerare din sectorul 5, care va pregati din timp toate cele necesare pentru buna desfasurare a evenimentului.