Cum te îmbraci primăvara asta: 3 ținute casual pentru bărbați

Bearded man drinking in a bar

Sursa foto: freepik.com

Primăvara este anotimpul ideal pentru a aborda ținute mai lejere, care să arate cool și, în același timp, să-ți asigure confortul dorit. Din acest punct de vedere, stilul casual este potrivit oricând, atât în timpul zilei, când mergi la birou, cât și pentru seara, când ieși în oraș sau participi la un eveniment mai important.

Ținutele casual sunt alcătuite în general din haine simple, dar de calitate și, printr-o îmbinare armonioasă, ele combină eleganța și comoditatea. Pentru a compune astfel de outfituri, ai nevoie în garderobă doar de câteva piese esențiale, pe care să le asortezi însă cu mult bun gust. Este important sa alegi haine care inspiră rafinament și, în același timp, îți definesc stilul și te fac să te simți bine.

Dacă ești în căutarea unor idei inspirate despre cum să te îmbraci în sezonul de primăvară, venim cu câteva recomandări în acest sens. 

Ținuta casual de zi

Stilul vestimentar casual este extrem de versatil și îți permite să obții combinații vestimentare reușite, fără prea mult efort. Pentru diferite momente ale zilei, cum sunt orele petrecute de birou sau socializările after-work, optează pentru acele piese care îți conferă un aspect relaxat, dar rafinat.

Poți obține cu ușurință un look casual alegând tricouri simple în stil Polo sau cămăși din materiale de calitate, de exemplu bumbac sau poplin. Fiecare dintre acestea au texturi ușoare și lasă pielea să respire. Este de preferat să te limitezi la imprimeuri simple sau chiar modele într-o singură culoare deoarece, astfel, îți va fi ușor să le asortezi cu jeanși sau cu pantaloni din bumbac. 

Ținutele de zi ar trebui să conțină pantofi casual de la CCC pentru bărbați, cu tentă sport, dar și un hanorac sau o geacă de piele. 

Smart casual, pentru un plus de eleganță

Pentru un look mai formal, potrivit pentru evenimente mai deosebite, adoptă un stil smart casual, care aduce un plus de eleganta. Poți opta pentru un costum sau sacou și pantaloni în culori și texturi diferite. Nu folosi însă mai mult de trei nuanțe diferite, ci alege doar o singură piesă care să iasă în evidență din punct de vedere cromatic: pantofii, sacoul sau cămașa.

Pentru un outfit mai relaxat, alege un sacou cu un pattern discret, de exemplu carouri sau dungi fine. O cămașă slim fit este ideală în aceste cazuri, iar pantalonii potriviți sunt cei din bumbac sau stofă ușoară. Dacă alegi ținuta doar pentru zi, nu vei avea nevoie neapărat de cravată sau papion, deși ele sunt recomandate în situațiile care impun un anumit dress code. 

În schimb, vei obține cel mai bun efect din punct de vedere vizual dacă alegi cu atenție pantofii potriviți. Optează pentru cei din piele cu șireturi, în stil Oxford, sau pentru cei cu închidere prin suprapunere, de tip Monk Strap, în tonuri de cognac sau caramiziu. 

Mocasini și jeanși, pentru zilele calde de primăvară

Pentru zilele mai călduroase ale acestui sezon, dar și în așteptarea verii care se apropie, îți poți pregăti de pe acum ținutele potrivite. De exemplu, poți purta mocasini ușori sau pantofi de tip espadrile cu pantaloni lejeri din in, denim sau alt material subțire. La acestea poți asorta o cămașă albă sau cu un motiv aparte, de exemplu unul marin. 

Asortează-le cu un pulover ușor sau un hanorac cu texturi diferite. O combinație interesantă este, de exemplu, un hoodie din piele cu mâneci din stofă sau viceversa. Aceste ținute casual care inspiră confort și relaxare sunt ideale pentru zilele călduroase de primăvară.

Alege din recomandările de mai sus piesele potrivite pentru tine, care te fac sa te simți confortabil, dar în același timp inspiră eleganță și mult bun gust!