Cum te îmbraci pentru alergare vara?

Vara, schimbi banda de alergare din sală cu pista din parcuri. Fie că practici alergarea pentru a te menține în formă, fie că te antrenezi pentru primul maraton, trebuie să porți haine de alergare cât mai confortabile și eficiente. Vestea bună este că ai la dispoziție o gamă foarte variată de haine sport pentru alergare, la prețuri accesibile. Dar trebuie să ții cont de anumite criterii atunci când alegi îmbrăcămintea de alergare în sezonul cald.

Pe cât de frumoasă este vara, poate crea mult disconfort în timpul alergării dacă porți un echipament neadecvat. În orice sport, confortul este prioritar. Dacă tu te simți lejer în mișcări, vei fi mult mai determinat să practici sportul preferat în continuare. Regula se aplică și în cazul alergării pe timp de vară.

Cum alegi haine de alergare eficiente în sezonul cald?

„Am transpirat prea mult! E suficient!” De câte ori spui asta atunci când mergi la alergat vara? Este momentul să stabilim ce funcții trebuie să îndeplinească hainele de alergare pentru sezonul cald și cum le alegi pe cele mai bune. Există o serie de criterii ce sporesc senzația de confort la nivelul pielii și te motivează să alergi o tură în plus pentru a-ți îmbunătății performanța.

  • Respirabilitatea pielii este una dintre cele mai importante funcții ale echipamentului de alergare pentru vară. Este normal să transpiri mai abundent când practici sport în sezonul cald. Dar hainele de alergare special concepute pentru temperaturi ridicate mențin un nivel optim de ventilare a pielii și uscare rapidă a transpirației;
  • Elasticitatea materialului îți permite să te miști lejer, fără nici o constrângere. Libertatea de mișcare este esențială când alergi. Sporește senzația de confort și îți oferă mai multă încredere în tine;
  • Susținerea optimă în timpul alergării este dată de o croială care se potrivește corpului tău. În general, hainele de alergare au o croială mai mulată, fără cusături ce pot cauza iritații la nivelul pielii. Hainele foarte largi pot fi incomode în timpul alergării și îți vor limita lejeritatea mișcărilor;
  • Mizează pe materiale tehnice, cum sunt cele sintetice – poliesterul, poliamida și elastanul – ce îmbină armonios toate funcțiile de mai sus. Acestea sunt aliatul tău pentru o alergare eficientă și confortabilă în sezonul cald. Evită îmbrăcămintea din bumbac atunci când alergi pe timp de vară. Materialul mult prea dens, cu alte proprietăți decât cele enumerate mai sus, menține umezeala mult timp și creează disconfort.

Toate aceste funcții se completează reciproc pentru confortul tău în sezonul cald. Alergarea pe timp de vară va deveni mult mai plăcută cu haine de alergare eficiente.

Ce haine de alergare sunt recomandate vara?

Te întrebi cum arată un echipament corect pentru alergare în sezonul cald? În primul rând, trebuie să te simți cât mai confortabil cu ceea ce porți. Alege stilul care ți se potrivește și dă start unui nou antrenament!

Tricourile sunt foarte versatile și eficiente. Se adaptează ușor stilului tău și îți asigură un confort optim chiar și la temperaturi ridicate. Acestea păstrează o temperatură scăzută a corpului și elimină rapid transpirația. Ține cont și de croiala acestuia. Nici foarte larg, nici foarte mulat, tricoul de alergare trebuie să mențină acel echilibru între croiala slim și ușor lejeră.

Maiourile de alergare sunt și ele în topul preferințelor. Sporesc senzația de lejeritate și au o ventilare mai bună la nivelul pielii. Croiala fără mâneci previne supraîncălzirea la nivelul corpului și poți continua antrenamentul fără întreruperi.

Pantalonii scurți au un design funcțional, prevăzut cu o căptușeală mulată pe picior. Aceasta are rol de susținere, dar previne și iritațiile ce pot apărea în timpul alergărilor de lungă durată. Cele mai recomandate modele sunt cele cu talie reglabilă, ce se ajustează pe talia ta. Chiar și fustele sport pentru femei sunt o alegere foarte bună în sezonul cald!

Ești pregătit de alergare? Mizează pe haine de alergare confortabile, din materiale tehnice și transformă alergarea din timpul verii în antrenamentul tău preferat.