Cum se vor deschide stațiunile de pe litoral de 1 Mai

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Premierul Florin Cîțu a propus ca stațiunile de pe litoral să fie deschise de 1 Mai. Însă, o decizie finală va fi luată joi, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Premierul a anunțat că, pe Facebook, că vor fi modificări pe care le va face Guvernul odată cu prelungirea stării de alertă.

Propunerea care vizează stațiunile de pe litoral este însoțită și de condiționări. De exemplu, unitățile de cazare nu au voi să fie ocupate într-un procent mai mare de 70%, la fel cum este e regula și în cazul celor de la munte.

Și turiștii trebuie să respecte reguli. La fel ca și până acum, la nivel național, trebuie să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere până la ora 20:00.

Singura excepție acceptată este de Paști, în noaptea de Înviere, când pot participa la slujbă până la ora 2:00 noaptea.

„Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activități ale agenților economici trebuie să înceteze.

Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele”, a declarat în urmă cu o zi ministrul de Interne, Lucian Bode.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să se reunească joi, înainte de ședința de Guvern în care fi aprobată o nouă prelungire a stării de alertă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.