Cum se vor depune dosarele pentru programul Rabla

Rabla 2020
Programul Rabla. Foto: Pixabay

Ministerul Mediului anunță că dosarele de finanțare pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus se vor depune exclusiv online.

De asemenea, obligativitatea prezentării certificatului de distrugere și radiere a autovehiculelor vechi a fost înlocuită cu o comunicare online către dealer, în care să fie specificate data și numele operatorului unde mașina a fost casată.

În locul certificatelor de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale se va da o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că viitorul posesor al mașinii noi nu are datorii la stat, în momentul achiziției.

„Mulți cetățeni ne-au scris despre greutățile pe care le întâmpină cu înscrierea în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Le-am promis că vom adapta programele la starea de urgență pe care o traversăm. Astăzi pot să vă anunț că am simplificat totul, în așa fel încât românii să își poată cumpăra o mașină nouă de acasă, din fața calculatorului.

Dosarele pot fi realizate integral cu documente emise electronic și depuse mai departe, tot prin mediul online. Vrem să mișcăm lucrurile chiar și în această perioadă și să ne adaptăm la ea. Avem unul dintre cele mai mari bugete AFM și vrem să-l folosim în linii de finanțare care să sprijine populația și economia țării”, a transmite ministrul Costel Alexe, printr-un comunicat de presă.

Sunt modificări și în ceea ce privește termenele pentru depunerea dosarelor. Astfel, pentru Rabla Clasic, valabilitatea notei de încheiere a fost extinsă cu 60 de zile, de la 120 la 180 de zile. Au fost prelungite și termenele pentru casarea autovehiculelor. Astfel, persoanele fizice au la dispoziție 60 de zile în plus, iar persoanele juridice au la dispoziție 180 de zile.

Pentru Rabla Plus, valabilitatea notei de înscriere atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, a fost extinsă cu 40 de zile, de la 180 la 220 de zile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.