Cum se văd din avion și din dronă incendiile din Grecia

incendii grecia
Foto: Captură Up Drones / Severe Weather Europe

Incendiile de vegetație din Grecia au ucis cel puțin 79 de oameni, însă din păcate numărul victimelor ar putea fi mult mai mare: zeci de persoane sunt în continuare date dispărute, relatează BBC.

Printre cei care și-au pierdut viața se numără și un turist din Belgia, o femeie din Polonia și fiul acesteia.

Se pare că cel puțin 40 de persoane sunt în continuare date dispărute.

Incendiile s-au produs în apropierea Atenei, în regiunea Attica.

Autoritățile continuă să caute supraviețuitori, inclusiv pe turiștii care s-au aruncat în mare pentru a scăpa de foc.

Vântul puternic, de până la 100 km/h, a răspândit focul, blocându-i pe mulți în locuințe sau în mașini.

Până ieri se credea că incendiile de acum sunt cele mai grave din Grecia din ultimii 10 ani: în 2007 zeci de persoane au murit în incendii care au devastat Peloponezul.

Însă acum presa relatează că incendiile din prezent sunt cele mai grave din istoria Greciei.

În ceea ce privește numărul răniților, acesta a ajuns la 180, printre care se numără aproximativ 25 de copii.

George Vokas, unul dintre supraviețuitori care s-a salvat aruncându-se în mare, a povestit pentru BBC că satul Mati a fost distrus complet: „Vorbim de o catastrofă biblică în această frumoasă zonă din Mati”.

Premierul Alexis Tsipras a anunțat trei zile de doliu național. Guvernul său a cerut altor țări europene elicoptere și pompieri care să ajute la stingerea incendiilor. Italia, Germania, Polonia și Franța au trimis toate ajutoare: avioane, vehicule și pompieri.

Pompierii au continuat să se lupte cu flăcările toată noaptea.

Presa din Grecia a scris că poliția interoghează 4 suspecți în legătură cu incendiile. O ipoteză a autorităților este că focul a fost pus de piromani care încercau să fure din locuințe abandonate.

Imagini filmate din avion sau cu ajutorul dronelor surprind incendiile și dezastrul lăsat în urmă de flăcări:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.