Cum se simte fetița cu hepatită severă care a primit un ficat nou

spital operație medic
Foto: sasint / pixabay.com

Fetița de 5 ani cu hepatită severă, care suferă de boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost operată la Institutul Fundeni și a primit un ficat nou. Donator a fost un tânăr de 17 ani, anunță Digi 24.

Potrivit sursei citate, fetița a depășit orele critice după operația de transplant hepatic prin care a trecut sâmbătă.

Medicii au declarat că au fost câteva ore dificile după intervenție, când ficatul a avut o întârziere de funcție, dar situația a fost depășită. Medicii sunt optimiști cu privire la evoluția post-operatorie.

Donatorul, un tânăr de 17 ani aflat în moarte clinică, a salvat alte 4 vieți.

La fetița de 5 ani, cauza hepatitei severe este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru duc la insuficienţă hepatică şi provoacă leziuni multiple la nivelul altor organe.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.