Cum se descurcă țara în care 1,3 miliarde de oameni au intrat în izolare

India, cea mai populată țară a lumii, tocmai a impus măsuri de distanțare socială. Foto: Vijay Sharma / Twitter

Cea mai populată țară din lume a intrat, de azi dimineață, în carantină. Cele 21 de zile de izolare, măsură fără precedent luată de India, va ține în case peste un miliard de oameni.

Cei mai afectați de măsurile de distanțare socială luate în India vor fi cei mai săraci dintre cetățeni: vânzătorii stradali, muncitorii în construcții și ajutoarele domestice.

Majoritatea nu beneficiază de asigurare medicală sau de concedii medicale, scrie BBC.

Mai multe state din India, printre care și Uttar Pradesh, cel mai populat și unul dintre cele mai sărace, au anunțat că vor ajuta populația cu lichidități, cu ajutoare de șomaj, cereale gratuite și prin plafonarea prețurilor în unele magazine.

Cea mai mare provocare a implementării măsurilor economice este că majoritatea muncitorilor nu au conturi bancare. Sunt, de asemenea, și mulți migranți care au rămas blocați în marile orașe.

Panica a lovit regiunile sărace din India, mulți cetățeni luând cu asalt magazinele, chiar și pe timpul nopții. În fața multor centre comerciale au fost desenate cercuri, în care clienții pot aștepta, la o distanță sigură, să le vină rândul să se aprovizioneze.

Districte întregi din cel mai populat stat al lumii nu dispun de aparate de testare pentru coronavirus, iar spitalele nu sunt pregătite. În Pratapgarh, de exemplu, spitalul care deservește 3,2 milioane de oameni are un singur ventilator.

În India au fost confirmate până acum 519 cazuri de îmbolnăvire și 9 decese din cauza epidemiei de coronavirus.