Cum se curăță încălțămintea din piele. Minunile cojilor de portocale

FOTO> moiranazzari /Pixabay.com
FOTO> moiranazzari /Pixabay.com

Pentru a vă întreține corect încălțămintea din piele trebuie să respectați câteva reguli simple. De exemplu, trebuie să știți că încălțămintea care s-a udat se pune la uscat cu talpa în sus, pentru a fi expusă aerului. Potrivit adevarul.ro, în acest fel, căptușeala nu se încrețește.

Mirosul neplăcut și urmele de transpirație din interiorul încălțămintei îndepărtează cu ajutorul unei soluții care se compune din 100 ml de apă, 10 ml de apă oxigenată, 10 ml de spirt sanitar și 20 ml de formol.

Bocancii, cizmele și încălțămintea de iarnă este indicat să fie curățată și uscată în fiecare săptămână pe fețe și pe tălpi cu un ameste cin 50% ceară de parchet și 50% seu, potrivit adevarul.ro. Astfel umezeala nu mai trece prin încălțăminte.

Pantofii de culoare maro se dau cu un unguent din trei linguri de lapte dulce și o linguriță de terebentină. Se freacă bine cu un tampon de vată înmuiată. După uscare se dau cu cremă.

Dungile care rămân pe încălțări de la zăpadă pot fi îndepărtate cu suc de ceapă. Pur și simplu se taie o ceapă în două și se freacă încălțămintea.

De asemenea, încălțămintea de culoare neagră își reiau aparența nouă dacă se freacă din când în când cu interiorul unei coji de portocală și se lustruiesc cu o cârpă flaușată.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.