Cum se conduce tramvaiul în România: vorbind la telefon, și cu țigara în mână | VIDEO

vătmăniță craiova țigară telefon
Foto: Captură video Mihaela Lisu Tanasie

Mihaela Lisu Tanasie, o locuitoare din Craiova, a publicat pe rețeaua de socializare Facebook un film în care se vede cum o vătmăniță fumează și vorbește la telefon în timp ce conduce tramvaiul.

Practic, femeia avea ambele mâini ocupate în timp ce conducea tramvaiul.

„Așa se conduce tramvaiul în Craiova… rog distribuie… nu este posibil să o rog frumos să îi plătesc biletul și să nu vrea”, a scris Mihaela Lisu pe rețeaua de socializare.

Femeia a povestit că a intrat în conflict cu vătmănița în momentul în care aceasta nu a vrut să îi vândă un bilet.

În Craiova, biletele pot fi cumpărate de la tonetele deținute de regia de transport la prețul de 2 lei, sau de la șofer/vatman la prețul de 2,5 lei.

Filmul a strâns mii de vizualizări și zeci de comentarii, și a fost distribuit și pe grupul local „Ești din Craiova dacă…”.

Vătmănița Emilia Bumbucea a intervenit pe grup și a explicat de ce fuma și vorbea la telefon în timp ce conducea tramvaiul: „Dragi membri ai acestui grup….mă numesc Bumbucea Emilia, și văzând comentariile dumneavoastră mă simt datoare cu o explicație: da vorbeam la telefon pt că vatmanii și șoferii țin legătura cu dispeceratele prin telefon….da, fumam pt că am preferat să-mi aprind o țigară decât să-i răspund doamnei la injurii. Din păcate avem contact cu tot felul de caractere. Am preferat să vă dau explicațiile acestea doar pentru a vă informa că atât șoferii cât și vatmanii fac tot posibilul să vă transporte în cea mai mare siguranță. Vă mulțumesc”.

„Vă rog frumos să dați toată înregistrarea (bine înțeles dacă o aveți) așa vor înțelege toți cei care vizualizează postarea dumneavoastră ce comportament jignitor ați avut din momentul urcării dumneavoastră în mijlocul de transport în comun. Ați jignit inclusiv călătorii. Așa vor înțelege toți că nu am reacționat la jignirile dumneavoastră. Am cerut doar să vă comportați civilizat. Nu am răspuns după cum se vede și în imaginea pe care ați postat-o la injuriile dumneavoastră”, a mai spus femeia.


Potrivit adevarul.ro, directorul RAT Craiova a precizat că angajata va fi „cercetată disciplinar şi sancţionată conform legii”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.