Cum să valorifici timpul petrecut acasă în această vară

În ultimele luni, probabil și tu ai lucrat de acasă, iar modul de lucru se va desfășura în următoarea perioadă fie exclusiv remote, fie alternând munca de la birou cu cea de acasă.

Având în vedere contextul incert, e greu de aproximat până când va dura această situație, așa că e bine să te înarmezi cu răbdare și să accepți în primul rând situația, fără a proiecta istorii contrafactuale, de tipul ce ai fi făcut în Bali, cât de lungi ar fi fost pauzele cu colegii, ce ținute ai fi adoptat în această vară la birou. Și dacă stai mai mult timp acasă, timpul petrecut în interiorul propriei locuințe poate fi valorificat și apreciat. Important e să nu stai toată ziua în pijamale, limitându-te doar la ceea ce ai de făcut pentru muncă și pentru asigurarea nevoilor primare. În orice caz, există câteva moduri prin care poți valorifica timpul pe care-l petreci în casă, mai ales atunci când închizi laptopul și îți închei programul.

Lecturi

Cu siguranță, cărțile îți vor deveni un aliat de bază și acum, când vacanțele tale vor fi limitate, iar socializarea desfășurată diferit față de anii trecuți, la intensitate redusă. Ai putea să începi să privești totul dintr-o altă perspectivă, ca pe o investiție în propria persoană. În plus, vei avea mult mai multe subiecte de discuție cu cei din jur. Poți comanda carti online, la un click distanță, și poți începe cu ceva de actualitate, o lectură lejeră a unui bestseller comercial sau a unei cărți motivaționale. Treptat, vei găsi în lectură o modalitate de a te relaxa, de a căuta o alternativă la realitate și de bucurie. 

Gătit

O recentă analiză, ale cărei rezultate au fost publicate în Journal of Positive Psychology, arată că oamenii care gătesc, indiferent dacă e vorba de ceva simplu, frugal, sau complex, se simt mai relaxați și mai fericiți în fiecare zi. În plus, concentrarea și creativitatea sunt ameliorate semnificativ. Așadar, poți să atragi aceste beneficii în viața ta începând să prepari mâncăruri de unul singur. Nu începe cu ceva sofisticat, ci optează pentru un desert simplu, urmând o reteta de inghetata de facut in casa. Astfel, nu doar că rezultatul e unul garantat, dar vei putea să îți inviți și prietenii să o deguste și să vadă de ce ești în stare.

Ritualuri de înfrumusețare

Indiferent de gen, un scrub cu zaț de cafea, o mască de păr din miere și gălbenuș de ou, un masaj facial sunt binevenite și îți vor da un vibe pozitiv. Răsfață-te cât mai mult, iar dacă ești și femeie, acordă o atenție deosebită detaliilor: epilare, manichiură, pedichiură, rădăcinile părului. Să ai grijă de tine chiar ar putea deveni o prioritate și, totodată, cea mai importantă investiție.

Încearcă să folosești în avantajul tău timpul petrecut acasă și să faci cât mai multe activități.

Sursă foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.