Cum să renovezi sau să construiești iarna

Vara e un anotimp foarte aglomerat pentru zugravi și constructori: meseriașii au foarte mulți clienți și prețurile pe care le cer pentru o lucrare sunt mult mai mari.

În schimb, iarna nu se poate zugrăvi sau construi pentru că lucrarea se usucă foarte greu și poate fi chiar compromisă. Potrivit constructorilor, de pe o suprafață de doar 50 de metri pătrați construită se pot extrage până la 250 de litri de apă. Toată apa intră la șape, tencuieli, glet și alte lucrări.

Ei bine, această problemă are o rezolvare extrem de simplă și puteți să vă faceți planuri de lucrări chiar pentru următoarea perioadă cu temperaturi scăzute. Puteți închiria un dezumidificator profesional pentru uscarea construcțiilor.

Pentru uscare șapă, a pereților sau a tavanelor, există două variante. Puteți folosi uscarea prin aspirație. Este cea mai avansată tehnologie folosită în ultimii ani în domeniul uscării restaurative.

E o soluție rapidă și avantajoasă din punct de vedere al costurilor și vă ajută să uscați repede șapa, pentru montarea parchetului, pentru continuarea lucrărilor pe timpul iernii sau în situații neplăcute, atunci când ați fost inundat. Prețurile se pot negocia în funcție de proiect.

Cum funcționează această metodă? Aerul umed este extras din straturile de izolație cu ajutorul turbinelor de aspirare. Un gol de aer generat de dezumidificatoarele instalate este creat prin aspirația în și în jurul straturilor de izolație.

A doua metodă de uscare este prin refulare sau suprapresiune. Procedura standard utilizată este folosită în clădirile nelocuite. Are mai multe dezavantaje și există riscuri de contaminare a mediului ambiant cu spori, alergeni sau microfibre care pot reprezenta pericole de sănătate.

În ceea ce privește echipamentele, vă recomandăm MultiQube. Acesta este ușor de interconectat și se pliază pe orice tip de uscare restaurativă. Sistemul poate fi folosit într-un mod flexibil pentru procesul de uscare prin absorbție, cât și refulare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.