Cum să porți perle corect. Elementele de bază ale stilului

Bijuteriile incrustate cu perle sunt probabil cele mai controversate accesorii prețioase. Produsele din perle pot deveni cu ușurință baza atât a imaginii clasice restrânse a unei doamne respectabile, cât și a celei mai îndrăznețe avangardiste. Se pare că femeile de diferite vârste, adoră pandantive din aur sau inelele cu perle, deoarece femeile din toate timpurile și popoarele și-au dorit perle.

Cum să porți corect perle?

Din păcate, foarte puține femei știu cum să poarte perle corect. Moda este un exemplu de capricii și neconcordanțe, ceea ce înseamnă că șirul tradițional de mărgele a la Regina Elisabeta este, din păcate, de domeniul trecutului.  Oricum ar fi, principalul pericol pe care orice frumusețe încearcă să îl evite, este cum să poarte perle și să nu arate de modă veche.

Unii stilişti sunt surprinzător de categorici: nu purta perle. Bijuteriile cu perle, spun ei, se poartă doar dacă aparții dinastiilor regale și defilezi pe covorul roșu, și doar atunci ai voie să le porți. Alții, mai înțelepți și mai creativi, încearcă în orice mod posibil să depășească cadrul descris și să minimizeze numărul acelor femei care nu pot purta deloc perle. Fie că vorbim despre o brățară damă sau despre alte bijuterii, ei vin cu diferite moduri și abordări pentru a face ca accesoriile perlate să pară avantajoase pentru orice fată, să le dea feminitate și eleganță și să transforme o tânără într-o ducesă.

Perle: elementele de bază ale stilului

Perlele sunt singurele pietre prețioase care nu au nevoie să fie tăiate sau de o altă prelucrare. Se nasc perfect, așa cum sunt. Perlele s-au bucurat mult timp de binemeritata iubire a multor femei. În multe țări, mărgelele sidefate erau considerate un simbol al purității și inocenței, fidelității conjugale și fericirii.

Era imposibil să vezi acum o sută de ani, doamne împodobite cu accesorii de perle la gât. Perlele costau atunci extraordinar de scump, și numai straturile superioare ale societății își permiteau aceste bijuterii, care erau sinonime cu eleganță și lux.

Calificarea de vârstă a fost destul de strictă: perlele erau întotdeauna considerate o podoabă pentru doamnele în vârstă, iar purtarea accesoriilor din perle era recomandată după vârsta de 45 de ani. Și, desigur, exista un set complet, deoarece o femeie se împodobea cu un colier și cercei, o brățară și un inel în același timp.

Popularitatea modernă a perlelor a fost realizată de marele Coco Chanel. Tendențierul Chanel a pus bijuterii din sidef pe un piedestal, susținând că aceasta este cea mai corectă piatră. Și nimeni nu și-a permis să mute produsele din perle de pe acest piedestal, nici măcar cu un milimetru.

Poate că regulile moderne pentru purtarea perlelor sunt construite pe respingerea a ceea ce era la modă. Astăzi, atât fetele foarte tinere, cât și femeile în vârstă poartă bijuterii din sidef și foarte puține îndrăznesc să poarte simultan întregul set, deoarece acest lucru este considerat lipsit de gust.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.