Cum să petreci timp de calitate alături de copilul tău

Foto: Unsplash

Dacă vrei să te bucuri alături de micuțul tău de vacanță, mai ales că mai aveți la dispoziție câteva săptămâni, poți să-ți stabilești un plan strategic, astfel încât să vă bucurați împreună de activități recreative.

Chiar dacă există multe restricții în prezent, încearcă să petreceți cât mai mult timp în aer liber, în parc sau la marginea orașului, dacă nu ai posibilitatea de a pleca din oraș.

Astăzi, copiii petrec mai puțin timp afară decât prizonierii din închisori, potrivit unui nou studiu citat de The Guardian, și la care ai putea să reflectezi dacă uneori mai ești tentat să îl lași pe cel mic în fața unui device pentru a se uita la desene animate. 

Cercetarea, realizată pe un eșantion de 12.000 de părinți și copiii lor, efectuată de către un grup de experți britanici, arată că unul din trei copii se joacă mai puțin de 30 de minute în aer liber, în fiecare zi, spre deosebire de deținuți, care au două ore pe zi în curtea închisorii. 

Totodată, chiar dacă varianta de a-l lăsa să se uite la desene animate în fața televizorului sau a unei tablete este una mult mai facilă, propune-ți să îl ajuți să-și dezvolte abilitățile practice chiar și în confortul propriului cămin. 

Cum să realizezi acest lucru? În acest articol, venim cu câteva idei, cu amendamentul că ordinea o stabilești tu:

Gătit împreună

Dacă până acum cel mic stătea mai mult la creșă, grădiniță sau școală, acum e o bună ocazie de a „recupera” momentele pe care le-ați petrecut separat. Chiar dacă are, de exemplu, numai trei anișori, nu considera că e mult prea devreme pentru a explora universul înconjurător, de a experimenta. Asigură-te că sunteți în siguranță și optează pentru o plita pe gaz Beko care oferă funcții dedicate de safety, eliminând din start orice risc de accidentare. Având un sistem de siguranță Stop-Gaz, acest dispozitiv asigură închiderea instantanee a gazului în cazul ruperii accidentale a branșamentului și previne orice scurgere a acestuia.

Astfel, tu și copilul tău veți avea ocazia să gătiți împreună, să ai un ajutor de bucătar curios, fără vreo temere că acesta s-ar putea arde la un degețel, de exemplu, sau că aerul din jur nu va fi unul curat.

Totodată, spre deosebire de un aragaz clasic care va ocupa mult spațiu în bucătărie, aceasta  se va integra perfect în bucătăria ta, indiferent de stilul mobilierului și al întregului decor, pe lângă faptul că plita consumă mult mai puțin decât un aragaz.

 

Joacă în parc 

Indiferent de vârstă, o joacă prin parc te va relaxa atât pe tine, cât și pe copil, mai ales dacă e înainte de somnul de amiază sau de seară. În plus, nu doar că puiul tău va avea ocazia să se joace și să socializeze cu ceilalți copii, dar și tu vei cunoaște părinți care vor empatiza foarte mult cu tine și pe care-i poți provoca să-ți împărtășească din experiența lor în ceea ce privește creșterea și educația celor mici.

 

Pictură cu degetele 

 

Pictatul este una dintre cele mai amuzante activități pentru copii, dar și pentru adulți totodată. Așadar, puteți să vă transformați în doi pictori și să faceți această activitate, fără a miza pe un rezultat anume, ci pe procesul în sine. În plus, dat fiind că e primăvară, puteți să pictați fie în camera celui mic, fie pe balcon sau chiar în parc. În plus, poți alege o vopsea comestibilă, astfel te va scăpa de grija că cel mic va băga mânuțele mânjite în gură.

Așadar, înarmează-te cu răbdare, dorință de a fi cât mai prezent în activitățile copilului tău și planifică cu o seară înainte ceea ce veți face a doua zi.

 

Sursă foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.