Cum să organizezi hainele pentru copii în 6 pași

Când ți-ai mobilat creșa în timpul sarcinii, ai vrut să organizezi totul! Dar acum că acele haine de bebeluși se adună – fie că provin de la petreceri, fie că sunt de la prieteni și familie – este greu să știi exact cum să organizezi haine de bebeluși.

Chiar dacă hăinuțele bebelușului tău sunt mici, ele pot crea o grămadă mare! Pentru a te ajuta să fii la curent cu lucrurile înainte ca acestea să scape prea mult din mână, vezi câteva dintre sfaturile și trucurile noastre pentru a te ajuta să organizezi toate hainele bebelușului tău!

1) Sortează în funcție de mărime

În primul rând, separă hainele bebelusului tău în funcție de mărime și pune-le în teancuri pentru a face procesul un pic mai ușor. Odată ce ai sortat toate hainele bebelușului tău în funcție de mărime, agață-le sau împăturește-le. Continuă să citești pentru a afla exact cum să faci acest lucru!

2) Ascunde mărimile mai vechi

După ce hainele bebelușului tău sunt organizate pe mărimi, vei observa că bebelușul tău nu le va purta pe toate imediat.

Dacă vrei să le agăți pe toate oricum, fă-o! Dar dacă nu prea ai spațiu sau pur și simplu vrei să fii conservatoare cu spațiul pe care îl ai, împachetează și depozitează haine de bebeluși cu mărimi mai mari pe care bebelușul tău nu le va folosi prea curând.

3) Etichetează coșurile de depozitare

Dacă tot ești aici, etichetează coșurile de depozitare. În acest fel, atunci când bebelușul tău va crește pentru că nu mai are nevoie de body-urile lor drăguțe și va avea nevoie de haine de copii care să i se potrivească, vei ști exact unde să cauți. Acest sistem te ajută să accesezi cu ușurință hainele bebelușului tău mai târziu.

4) Reorganizează hainele bebelușului tău la fiecare trei luni

Hainele pentru bebeluși sunt dimensionate de către producători în intervale de trei luni:

  • Nou-născut
  • 0-3 luni
  • 3-6 luni
  • 6-9 luni
  • 9-12 luni
  • 12-18 luni și așa mai departe

După ce copilul împlinește un an, structura mărimilor de îmbrăcăminte se schimbă puțin. O bună regulă de bază este de a reorganiza – sau de a renunța la – hainele micuțului tău la fiecare trei luni. Pentru a face acest lucru, adună toate tipurile de haine de bebeluși în mărimea pe care o poartă în prezent. Apoi separă aceste haine de bebeluși în trei teancuri:

  • Hainele care încă se potrivesc
  • Haine care nu se mai potrivesc
  • Haine pe care copilul pur și simplu nu le poartă sau sunt pătate

Doar pentru că se află în dulapul sau în comoda bebelușului tău nu înseamnă neapărat că bebelușul tău o poartă. Probabil că ai ținute care îi plac, dar și ținute de care nu-ți pasă prea mult.

5) Donează sau depozitează hainele pe care nu le folosești

După ce ai reorganizat hainele bebelușului tău și ai grămezi cu ce poartă și ce nu poartă, ce i se potrivește și ce nu, este timpul să te gândești ce vei face cu ele.

Ai câteva opțiuni când vine vorba de aceste piese de îmbrăcăminte pe care le-am menționat în secțiunea de mai sus. Iată câteva idei:

  • Dă-le mai departe prietenilor sau familiei
  • Donează-le unei organizații de caritate
  • Păstrează-le pentru viitorii bebeluși de mai târziu
  • Dacă ceva este rupt sau pătat iremediabil, nu îți fie teamă să îl arunci la gunoi.

6) Alege mărimile mai mari

În timp ce suntem încă pe tema epurării și a deciziei ce să facem cu toate aceste haine copii, nu uita să scoți mărimile mai mari pentru copilul dumneavoastră!

Dacă observi că multe dintre hainele din curățenia de la 3-6 luni nu i se mai potrivesc bebelușului tău, atunci este timpul să iei coșul de haine de 6-9 luni al bebelușului tău și să începi să le sortezi, repetând sfaturile patru și cinci.

Odată ce ai făcut acest lucru, decide dacă vrei să agăți hainele sau să le pui în sertare. În primul rând, decide unde vrei ca totul să meargă și stabilește zone. De exemplu, pantalonii și pijamalele pot fi depozitate în dulap, iar body-urile și ținutele vor merge în dulap.

Acesta este doar un exemplu. Cel mai bine este ca după ce faci inventarul hainelor bebelușului tău să separi spațiul în zone, în funcție de camera sau camera ta unică și apoi să decizi unde vrei să meargă totul.