Cum să îți tunzi barba în mod corect. Cele mai mari greșeli pe care le poți face

Foto: Pixabay

Barba a revenit la modă, însă nu sunt mulți cei care o și întrețin așa cum trebuie. Mai jos găsiți câteva sfaturi practice pentru a da un aspect cât mai plăcut părului facial.

O barbă adevărată este o barbă îngrijită. Dacă începeți acum să vă lăsați barbă, încercați să rezistați dorinței de a o tunde timp de cel puțin o lună. Acest lucru va permite părului să crească uniform, iar apoi veți putea alege un stil potrivit.

Barba trebuie să fie, în primul rând, potrivită feței pe care o ocupă. E important să știți când și cum să o tundeți. Investiți, în primul rând, într-un aparat de barbierit performant. Puteți consulta oricând internetul pentru sfaturi despre cum să îl folosiți pentru a atinge look-ul dorit.

Dacă doriți o barbă „de trei zile” sau orice tip de barbă scurtă optați pentru un aparat de tuns de tip trimmer.

Nu uitați să spălați barba cât de des puteți. Este un pas deosebit de important, mai ales în prima parte a creșterii acesteia. Veți evita, astfel, mâncărimile excesive. Evitați să vă uscați barba cu prosopul într-o manieră prea viguroasă, puteți provoca încâlcirea acesteia, dar și despicarea capetelor firelor de păr.

Atenția la detalii, secretul unei bărbi spectaculoase

Nu e o idee rea să aveți la îndemână și un ulei pentru barbă. Sunt multe variante disponibile pe piață. Uleiul vă va face barba mai moale și mai strălucitoare.

O tundere regulată vă va menține barba în forma dorită, însă nu este singura metodă la care puteți apela. Perierea bărbii este o parte esențială în întreținerea acesteia, ducând, în timp, la îndreptarea tuturor firelor ”rebele”.

Este mereu o idee bună să te razi după ce faci duș, deoarece apa înmoaie barba, iar părul facial umed va fi mai ușor de îndepărtat.

Nu neglijați mustața! Dacă nu sunteți din Cecenia, unde se poartă bărbile fără mustață, atunci cel mai probabil veți acoperi și buza superioară cu păr dacă aveți barbă. Este o zonă foarte importantă și trebuie îngrijtă constant.

Același lucru se poate spune și despre părul de pe gât, considerat inestetic. Alegeți o linie a bărbii și mențineți-o cu regularitate!

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.