Cum să îți transformi casa în oază de liniște

Dacă vacanța se lasă așteptată sau a fost prea scurtă, poți profita de propria casă pentru a te relaxa. Nu ai nevoie decât de câteva modificări în punctele esențiale, pentru ca locuința să devină oaza de liniște la care visezi după o săptămână grea de muncă. 

Livingul

Livingul este un spațiu de relaxare central al locuinței. Indiferent dacă locuiești singur sau cu familia, trebuie să ai în vedere să nu încarci excesiv camera cu mobilă. Folosește măsuțe mici, pe care le poți muta fie la un capăt al canapelei, fie în față, pentru a servi cafeaua dacă ai oaspeți. În mod similar, în funcție de spațiu, alege mai degrabă două canapele mici decât una mare. Preferă materialele naturale calde, precum lemnul și țesăturile ca bumbacul, inul și cânepa și alege culorile neutre. Pentru o atmosferă relaxantă, adaugă multe perne și lumânări parfumate.

Atmosfera este influențată și de sistemul de iluminat. Renunță la tradiționalul bec plasat în centrul tavanului. Sistemele de iluminat inteligent sunt extrem de utile pentru obținerea unei atmosfere relaxante. Un astfel de sistem poate fi programat și controlat cu ușurință în funcție de necesități, de pe dispozitivul mobil, de exemplu. 

Modelează atmosfera prin plasarea unor surse de iluminat în diverse colțuri ale camerei, la înălțimi diferite, astfel încât să pui accentul pe anumite zone. Joacă-te cu diverse spoturi, veioze, dar și lampadare, în funcție de stilul în care este decorată camera. Folosește surse de lumină galbenă, caldă.

Baia

Un weekend relaxant acasă poate include și câteva proceduri de îngrijire a corpului, precum un gomaj, o baie calmantă sau o mască facială. Transformă-ți baia într-un centru SPA. Una dintre condițiile principale este să o dotezi cu câteva accesorii esențiale pentru ritualurile de îngrijire, cum ar fi o mănușă de baie lufa sau perii cu păr natural, pentru masajul uscat al corpului. 

 

De asemenea, într-un coș din bambus ori nuiele, pune esențele si uleiurile pe care le folosești de obicei la astfel de tratamente. Apoi, decorul băii trebuie să se potrivească ideii de relaxare. Optează pentru culori naturale, sobre – alb, bej, gri – și forme rotunde, pentru diversele lucruri din baie, de la suportul pentru săpun, la covorașul de baie, acesta din urmă fiind neapărat din materiale naturale, precum bumbacul sau bambusul. Nu în ultimul rând, investește în niște prosoape și un halat de baie pufoase și moi. 

Dormitorul

În weekend, poți profita pentru a te relaxa în patul din dormitor. Nu ai de făcut nimic altceva decât să-ți iei cartea preferată ori o revistă, un ceai cu gheață sau chiar un cocktail. La fel ca livingul, pentru a fi o adevărată oază de relaxare, dormitorul trebuie să fie în perfectă ordine. Optează pentru lenjerie de pat din bumbac moale, pentru o senzație de prospețime sau satin din bumbac, pentru textura mătăsoasă și mergi pe aceleași nuanțe de alb, crem, gri sau pasteluri. Un covor țesut, în culori deschise va încălzi podeaua și va lumina camera. Nu uita de draperii, care te ajută să te protejezi de privirile indiscrete, dar oferă și o senzație de confort. 

Balconul

Indiferent cât de mare sau mic este balconul locuinței, acesta poate fi amenajat pentru a deveni un colț dedicat relaxării, mai ales acum, în sezonul cald. Dacă balconul este mai mare, instalează acolo o canapea și acoper-o cu multe perne colorate și un pled. Dacă nu dispui de un spațiu foarte generos, realizează o canapea din paleți acoperiți cu perne. Completează cu multe plante verzi și câteva lumânări parfumate și vei obține un loc unde poți să îți bei cafeaua de dimineață sau un pahar de vin după cină. 

 

Să îți transformi casa într-un loc de relaxare a devenit o necesitate în ultimii ani. Nevoia s-a accentuat în ultimele luni, atât de stresante pentru toată lumea. Ideile de mai sus te vor ajuta să obții rapid și fără mari eforturi un astfel de spațiu. 

 

Sursa foto: Unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.