Cum să îți pregătești bagajul pentru vacanță în zece pași simpli

Cum vremea se va încălzi, se vor intensifica și călătoriile. În acest articol găsiți câteva sfaturi utile pentru a vă pregăti de vacanță.

1. Verificați limita de bagaj impusă de companiile aeriene. Majoritatea companiilor aeriene permit doar o anumită greutate per geantă, iar un simplu cântar vă poate ajuta să scăpați de cheltuieli suplimentare.

2. Cumpărați geanta potrivită. Viața unei genți de voiaj este de aproximativ zece ani, iar una de calitate garantează pentru fermoare, roți și mânere. Dacă doriți o geantă de voiaj de încredere intrați aici.

3. Mărimea genții este importantă. Nu trebuie să fie nici prea mare, dar nici prea mică. O geantă extensibilă de 66 de centimetri este ideală pentru vacanțele de două săptămâni.

4. În majoritatea aeroporturilor europene se acceptă doar bagaje care au cel mult aceste dimensiuni 56cmx45cmx25cm.

5. Nu puneți geluri, creme, paste și alte lichide în containere mai mari de 100 de mililitri în bagajul de mână dacă aveți de gând să zburați cu avionul.

6. Nu puneți lucruri foarte importante în bagajul de cală. Acesta ar putea fi pierdut. O idee bună este să nu întârziați la check-in, deoarece crește riscul ca bagajul să nu ajungă în avionul potrivit.

7. Majoritatea bagajelor pierdute sunt găsite în 48 de ore. Unele companii aeriene oferă bani cash drept compensație pentru bagajele pierdute, altele doar un ramburs, așa că păstrați bonurile.

8. Indiferent că vă place să împachetați sau să rulați sau chiar să strângeți în pungi de plastic, important este să nu aglomerați prea mult geanta. Nu călătoriți cu o geantă prea goală, hainele se vor șifona.

9. Nu puneți cadouri împachetate în hârtie în bagaj, ar putea fi deschise de vameși. Puneți obiectele grele, cum ar fi pantofii, deasupra roților genții.

10. În ultimul rând, dar la fel de important, trebuie să fiți pregătiți financiar de drum, iar o geantă sau un portofel sunt indispensabile. Găsiți-o pe cea de care aveți nevoie aici.