Cum să îți creezi locul potrivit pentru a lucra acasă

poziția corectă la birou
Foto: SnapwireSnaps / pixabay.com

Daca esti independent, calitatea mediului tau de lucru ar trebui sa fie principala ta preocupare. Vei petrece majoritatea zilelor la birou si acest lucru este cu atat mai adevarat cand lucrezi independent, de acasa. Acest loc ar trebui sa fie personal si organizat astfel incat sa te poti concentra pe sarcinile tale in cel mai bun mod posibil. Descopera cele 4 sfaturi pentru crearea unui spatiu de lucru optimizat atunci cand esti independent.

Cum alegi locul potrivit?

Punctul esential inainte de a infiinta un birou acasa este sa te simti bine in spatiul pe care l-ai ales. De preferinta, ar trebui sa fie un loc linistit unde sa te poti concentra in liniste. Pentru a face acest lucru, alege un loc intr-o camera separata, daca poti sau intr-un loc mai retras pentru a nu fi deranjat mereu.

Biroul este un loc de munca pentru inceput. Scopul este ca obligatiile tale profesionale sa nu iti afecteze viata personala si invers. In sufragerie, bucatarie sau in dormitor, poti fi deranjat in orice moment de un alt membru al familiei. Alege un loc orientat spre o fereastra: vei beneficia de lumina naturala si aer din exterior. Si pentru ca sa ai un confortul mai bun  investeste intr-un scaun confortabil, reglabil la inaltimea corecta pentru a evita durerile de spate.

Un birou inspirat si bine decorat

Avand un birou bine organizat si favorabil productivitatii, cu o locatie atent aleasa, este un inceput bun. Dar pentru a crea un spatiu de lucru perfect si pentru a te concentra de acasa, trebuie sa faci acest spatiu placut. Vei petrece cateva ore pe zi in aceasta locatie si daca il vei decora intr-un mod cald, vei fi mai motivat sa lucrezi si mai productiv.

Pentru a numi doar cateva exemple, poti:

  • Sa atarni poze pe pereti,
  • Sa fixezi citate inspirationale,
  • Sa pui o planta verde,
  • Sa decorezi blatul de birou,
  • Sa ai carti langa tine de citit in pauze.

Posibilitatile sunt nelimitate! Iar inspiratia nu lipseste. Mentionand „idei de birou” pe reteaua sociala si pe motorul de cautare Pinterest, vei gasi inevitabil biroul viselor tale.

Nu neglija lumina

Lumina este importanta! Un birou optimizat este neaparat gandit in ceea ce priveste iluminarea.

In timpul zilei, daca ai norocul sa iti configurati spatiul de lucru langa o sursa de lumina naturala, te poti bucura de lumina zilei si de aerul proaspat. Este un lucru bun pentru moralul tau. Seara opteaza pentru o lampa cu lumina alba de preferinta, pentru a nu ramane in intuneric in fata ecranelor.

Alege un loc calduros

Desigur, unul dintre cele mai importante detalii, pentru mulți dintre noi, este ca locul in care lucram sa fie unul calduros in sezonul rece si aerisit in sezonul cald, racoros chiar, in sezonul cald. Asadar, apelati la o firma de revizie centrala termica pentru a va asigura ca nu aveti probleme cu incalzirea locuintei, iar pentru cei care va doriti un loc chiar mai cald, puteti studia aceasta lista de aeroterma pret.

Aceasta lista de sfaturi este, in mod evident, departe de a fi exhaustiva, dar iti va permite sa iti faci spatiul de lucru atat atractiv, cat si functional.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.