Cum să îți construiești singur o casă

Foto: Pixabay

Sunt foarte puțini oameni care pot să construiască singuri o casă, însă acest lucru nu ar trebui să sperie pe nimeni: de aceea există constructori. Chiar și așa, iată pașii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a vă construi singuri o locuință.

Dacă alegeți să fiți constructorul casei dumneavoastră veți economisi sume uriașe de bani, peste 20% din costul total al proiectului. Trebuie, însă, să știți că munca nu este deloc una ușoară și că, dacă nu aveți mult timp la dispoziție, puteți chiar economisi bani apelând la o echipă de constructori.

Iată câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi faceți pentru a vă construi o casă:

1. Locul

Pentru a construi o casă trebuie să dețineți un lot adecvat. Trebuie să curățați locul pe care decideți să construiți și să delimitați bine proprietatea. Puteți face și unele modificări în topografia terenului, dar trebuie să amenajați și o pubelă, unde să fie aruncate deșeurile care vor fi produse în timpul construcției. De asemenea, conectarea la rețeaua electrică este obligatorie.

2. Fundația

Primul mare pas în ridicarea oricărei case este turnarea fundației. Este un proces costisitor și laborios. Veți avea nevoie de un escavator, de tâmplari și de betoniști. De asemenea, nu neglijați detaliile. Sunt necesare aparate de măsură și termohigrometre, iar în unele cazuridetectoare de radiații.

3. Rețeaua electrică

Instalațiile sunt extrem de importante, linia electrică, dar și scurgerile și canalizarea fiind adevărate vene ale locuinței. Rețeaua trebuie să fie cât mai eficientă și este indicat să apelați la profesioniști pentru realizarea acesteia.

4. Șapa

Turnarea șapei este un alt pas esențial. Va completa fundația și va definitiva baza locuinței dumneavoastră. Dacă doriți un garaj sau un beci, trebuie turnate șape și acolo. Pentru această etapă este nevoie de un betonist cu experiență.

5. Pereții și acoperișul

Din acest moment, proiectul dumneavoastră va prinde contur foarte rapid. Majoritatea pereților sunt realizați din prefabricate și pot fi asamblați imediat. Acoperișul presupune mai multă muncă, dar și unele cheltuieli mai mari, în funcție de ce model alegeți pentru partea superioară a casei dumneavoastră.

6. Izolația

Unul dintre cei mai importanți pași este izolarea locuinței. O izolare bună aduce atât confort, dar și economii pe termen lung, cheltuielile cu încălzirea fiind mult reduse. Este un moment bun să verificați și toate instalațiile pe care le-ați montat în noua casă.

7. Finisajele

Cum majoritatea lucrările la structură s-au încheiat, vă puteți concentra pe detalii. Casa trebuie vopsită, ferestrele trebuiesc montate, podeaua va trebui și ea aleasă. Aici vă puteți descurca, bineînțeles, de unul singur, însă puteți apela și la specialiști, care, contra-cost, vă vor decora rapid casa, urmându-vă indicațiile.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.