5 lucruri de ținut minte înainte să cumperi o comodă. Cum faci alegerea perfectă

comode

După pat, comoda este cea mai importantă mobilă dintr-un dormitor. Este punctul central al acestei camere și, dacă are și o oglindă atârnată deasupra sa, pe perete, este locul în care ne aranjăm și ne asigurăm că arătăm bine înainte de a ieși din casă.

Comoda îndeplinește mai multe roluri esențiale: în sertarele sale se află haine, lenjerie de pat sau lenjerie intimă, iar pe ea pot fi așezate parfumuri, produse cosmetice, cutiuțe cu bijuterii sau fotografii cu cei dragi.

Deoarece comoda este o piesă de mobilier extrem de importană într-o casă, site-ul ebay.com a alcătuit o listă cu recomandări de care ar trebui să țineți cont în momentul în care alegeți o comodă pentru locuința voastră.

Iată cele 5 sfaturi de avut în minte atunci când achiziționați o comodă:

1. Alegeți o comodă care se armonizează cu decorul din dormitor. Iată câteva tipuri de design pentru comode: tradițional (stilul lor este inspirat din trecut, din moda secolelor XVII-XIX, și au de multe ori un design mai complicat, cu multe înflorituri și onduleuri sculptate în lemn), moderne sau contemporane (cu un design simplu, bazat pe linii geometrice, fără ornamente) sau rustice (inspirate din viața la țară).

Aceste comode, realizate în diferite stiluri menite să satisfacă cele mai variate gusturi, se potrivesc în locuințe extrem de diverse, iar unele dintre ele beneficiază de reduceri de până la 10% în această perioadă.

comodă

2. Comoda trebuie să încapă în spațiul din dormitor, așa că e bine să măsurați acel spațiu, precum și comoda (dacă o cumpărați din magazin) sau să citiți cu atenție caracteristicile produsului dacă o achiziționați dintr-un magazin online. Măsurați înălțimea, lățimea și adâncimea spațiului în care veți pune comoda. Dacă plănuiți să puneți comoda într-un colț, asigurați-vă că ușile se vor deschide.

3. De asemenea, trebuie să evaluați volumul comodei pentru a vedea cât spațiu de depozitare veți avea la dispoziție în sertarele sale.

Luați în calcul și ce tip de lucruri veți ține în comodă. Pentru cei care nu au prea mult spațiu în locuință pentru a-și pune hainele pe umerașe, ar fi ideală o comodă cu sertare mai lungi, în care hainele pretențioase să poată fi întinse fără a face cute.

Dacă vreți o comodă în care să depozitați accesorii de baie, lenjerie intimă și ciorapi, atunci e mai bine să optați pentru o comodă mai mică.

4. Extrem de important să înțelegeți din ce materiale sunt făcute comodele.

Comodele sunt fabricate din diferite tipuri de materiale. Lemnul este cel mai comun și mai rezistent, însă se folosesc și alte materiale: bambus, răchită, sticlă, plăci fibrolemnoase cu densitate medie (MDF), plăci aglomerate de lemn (PAL). MDF-ul este un material rezistent care are și avantajul că, de regulă, este mai ieftin decât lemnul masiv.

5. Învățați să recunoașteți semnele calității.

Comodele de calitate pot să reziste foarte mult în timp. În timpul procesului de cumpărare, verificați semnele care indică o bună calitate a acestei piese de mobilier. Dacă o cumpărați din magazin, verificați că sertarele și spatele comodei sunt rezistente. Verificați fiecare sertar, inclusiv mânerele.

În ceea ce privește picioarele, în cazul comodelor din lemn, verificați dacă sunt sculptate din aceeași bucată de lemn ca și dulapul. Puteți testa rezistența comodei împingând-o și trăgând de ea de câteva ori: nu ar trebui să se miște. La final, verificați calitatea emailului de pe lemn (sau de pe PAL-uri, MDF-uri etc) pentru a vă asigura că vopseaua este bine aplicată și nu se va descoji.

În cazul în care faceți cumpărăturile pe internet, uitați-vă cu atenție la toate fotografiile cu obiectul pe care vreți să îl cumpărați, citiți pe îndelete caracteristicile sale, precum și recenziile altor persoane care au cumpărat același produs. Asigurați-vă că magazinul din care cumpărați este unul de încredere.

Regula de bază pentru cumpărătorii de comode – atenția la calitate, fără a exagera cu cheltuiala – poate fi aplicată și la alegerea celorlalte piese de mobilier din casă. AICI puteți găsi mobilier de calitate, ușor de integrat în orice decor.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.